19. nov
 
SE BILDENE: Hundrevis av sykkelfrelste på to og tre hjul
– Det var kult å vinne den gule trøya, sier en jublende Eric Vestby (10) fra Dal. Han stilte til start under Tour of Norway for Kids sammen med rundt 400 andre sykkelspirer.

Publisert: 15.mai.2018 11:30
Oppdatert: 15.mai.2018 10:12

Dunkende musikk på «full guffe», en engasjert speaker og proft opplegg sørget for en strålende ramme rundt arrangementet. Smilende barn tråkket i vei da Tour of Norway for kids gikk av stabelen på Jessheim. Alle slags sykler var i bruk – alt fra trehjuls- og sparkesykler – til avanserte racingsykler.

– Det var gøy å sykle. Jeg sykla såå fort, forteller Viktor-André Vogt Ulriksen (4) fra Kløfta mens han illustrerer med hendene hvor fort det gikk. Han deltok for tredje gang, og fikk i år selskap av lillesøsteren Andrine.

PREMIER TIL ALLE

Samtlige som var påmeldt fikk tildelt hver sine velfortjente premier. Noen var ekstra heldige og ble trukket ut som trøyevinnere. I tillegg ble det trukket ut en splitter ny sykkel.

Eric Vestby (10) fra Dal stakk av gårde med den gjeve ledertrøya. Som i velkjente Tour de France er den gul også i Tour of Norway for kids. Trøyevinneren delte gledelig ut ros til arrangøren for en fin løype: – Den var ganske flat og det var lite grus på asfalten, lyder beskrivelsen om løypa som gikk i området rundt Gystadmarka skole.

– Det var kult å vinne den gule trøya, sier han smilende til EUB.

– Hva betyr en gul trøye?

– Det husker jeg ikke helt, men jeg ser en del sykkel på tv, altså. Mest Tour de France, avslører tiåringen.

På spørsmål om han har noen forbilder innen sykkelverdenen tenker han seg om i noen sekunder før svaret kommer,

– Jeg liker han Kristoffersen.

– Alexander Kristoff?

– Ja, han, ja.

KOMMER GARANTERT TILBAKE

På en fortauskant noen meter fra målområdet satt Enya (4) med to plasterlapper på kneet. Hun falt nemlig å slo seg – heldigvis rakk hun å fullføre den hederlige innsatsen på sykkelen før uhellet inntraff. Mamma Silje Hagen hadde bare positive ord å si om arrangementet,

– Det er første gang vi er med, men vi kommer garantert tilbake neste år. Absolutt alt er helt topp. Det var lett å melde seg på, og løypa var akkurat passe lang. Ti tomler opp!

Også Liam Danielsen (4) synes det var moro å tilbringe dagen på sykkelsetet. Han sykler mye til vanlig, og skulle hjem å øve seg uten støttehjul – riktignok noe motvillig.

– Ble du sliten av å sykle så langt – og så fort?

– Ja, i beina og i magen, forklarer han og peker.

FORNØYD ARRANGØR

Den lokale Tour of Norway for kids-generalen, Hans Petter Trondsen, kunne melde om godt over 400 påmeldte.

– Vi er godt fornøyde med deltakelsen. Dette er et gratisarrangement som helt tydelig engasjerer. Ullensaker Cykleklub har hjulpet til på en fantastisk måte for å dra dette i land. Vi disponerer et knallfint område som er perfekt for denne typen sykkelløp. Sikkerheten står i høysetet, og her slipper vi utfordringen med biltrafikk, påpeker han.

Fakta

  • Tour of Norway for kids arrangeres for trettende gang.
  • Besøker 55 steder i løpet av perioden mai-august.
  • Åpent for alle mellom 0–13 år
  • Trehjulsykler og støttehjul er tillatt.
  • Alle deltakere premieres.
  • Søndag ble sykkelrittet arrangert på Jessheim med over 400 påmeldte deltakere.

SLIK GIKK DET I 2017: Se bildene fra da sykkelbarna tok over gatene i Sundet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no