22. apr
 
Hundrevis spilte bordtennis
Det sydet og kokte på Skogmo skole da Sancup, Norges største uorganiserte bordtennisturnering, gikk av stabelen.

Publisert: 24.nov.2008 12:02
Oppdatert: 26.jan.2017 11:04

Bordtennisballene spratt veggimellom i gymsalen på Skogmo skole da 500 elever fra 4. trinn og oppover i Ullensaker-skolene spilte årets Sancup. 15 bord sto tett i tett, og på sidelinja satt dommerne, som alle er elever ved Allergot ungdomsskole.

TRADISJON
Turneringen har blitt en tradisjon i Ullensaker, og fra scenen har Stian Ørbæk, tidligere lærere ved Skogmo skole, hendene fulle av papirer og resultatlister. Han er selv aktiv bordtennisspiller i Nordre Eidsvoll Idrettslag, og en av dem som ivrer for å få et bordtennismiljø i Ullensaker.

– Det samme er bordtennisforbundet. Det håper på å dra i gang idretten i kommunen og har derfor sponset Sancup med flotte gevinster. Forbundet har også lovet å betale busstransport på våre vinnere slik at de kan møte de beste fra Oslo-skolene til dyst, forteller Ørbæk.

ELEVRÅDET
I alle tråder trekker elevrådene ved Skogmo, Algarheim og Nordkisa skoler.

De holder styr på planlegging, gjennomføring og opprydding.

– Det er kjempegøy og heller ikke så veldig mye arbeid, forteller elevrådsleder ved Skogmo skole, Erik-Andre Fagertun Ørn. – Vi gjør det på samme måte som i fjor og årene før der, forteller han.

Dermed kommer altså elevrådene til nesten ferdig dekket bordtennisbord, men det skal likevel noe til for å holde styr på 500 ivrige ping-pongspillere.

KIOSK
Som i alle andre store turneringer, er mat og drikke viktig. Det var et jevnt sig i kiosken. Bak disken sto Malin Kjos Henriksen og Sophie Bergstrøm.

– Vi er tomme for kaker, frukt, bagetter og iste. Det gikk fort unna, men vi har fremdeles juice og pølser, forteller jentene.

 

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no