21. nov
ARRANGØRER: Turneringsleder Rune Søgnen og daglig leder i Eidsvold Turn, Roar Halvorsen ser fram til helgens cup. Foto: privat
 
Hyller dugnadsånden: Flere hundre med hjerte for Turn hjelper til når 2500 unge skal boltre seg på Myhrer
Arrangerer en av landets største cuper.

Publisert: 17.aug.2018 11:00
Oppdatert: 15.aug.2018 15:15

Til helgen er det duket for årets utgave av Eidsvold Turn cup. Fotballturneringen for barn og unge er klubbens viktigste arrangement hvert år, og mellom 250–300 medlemmer og venner av klubben stiller opp på dugnad fra torsdag til søndag slik at alt skal gå rundt.

– UTROLIG STOLTE

– Vi er utrolig stolte av klubben vår, så det har ikke vært vanskelig å fylle opp alle vaktene som trengs i forbindelse med et slikt arrangement, sier turneringsleder Rune Søgnen i Eidsvold Turns cupkomité.

I over 25 år har Eidsvold Turn arrangert fotballcup for barn og ungdom på Myhrer Stadion.

– Folk er veldig flinke til å stille opp på Eidsvold Turn cup. Det er det klart største arrangementet vi har, og et viktig ansikt utad som har vært gjennomført på en god måte i alle år. Jeg tror det gjør at folk synes det er enklere å si ja. Her er folk fra de yngste lagene og opp til damelag, herrelag og veteraner. Noen er også bare venner av Eidsvold Turn. Da blir det også en flott sosial greie for alle, sier Søgnen.

Cuparrangementet har vokst gjennom flere år, og har de to siste årene nådd sitt foreløpige toppnivå. I fjor var det over 5000 mennesker innom Myhrer-anlegget under cuphelgen.

270 LAG

I år er det 270 påmeldte lag, hvilket er noen få færre enn i fjor, med 2500 unge fotballspillere fra seks til 13 år. Ifølge arrangøren er dette Romerikes største fotballcup i år, og en av de tre største i hele landet.

– Denne cupen er viktig for alle lagene våre rent sportslig, ved at de får muligheten til å møte lag fra hele Østlandet. Så er den et viktig økonomisk bidrag til klubben. I tillegg er det morsomt å lage noe for andre og at man drar lasset sammen, sier Søgnen.

DEBUTERER SOM LEDER

Til årets cup har Søgnen overtatt som turneringsleder etter Per Kristian Trøen.

– Mye kan skje, så det er veldig spennende og jeg kjenner på nervøsiteten i kroppen, sier debutanten med et smil.

Også her trekker Søgnen fram at han er del av et fellesskap.

– Jeg er heldig som har en flott turneringskomité, og Per Kristian Trøen er fortsatt aktivt med mens Roar Halvorsen har kontroll på det sportslige. Jeg har selv vært med i cupkomiteen de siste årene, men det er jo fortsatt litt skummelt, sier han.

LES OGSÅ: Ull/Kisa interesserte i EIF-talent

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no