23. mar
DRIVERE: Ullensaker frivilligsentral, med Rita Fjeld Hovden og Ingar Willersrud i spissen, står for driften av den nye utstyrsbanken i Jessheim is- og flerbrukshall.
 
I denne bua kan unge få låne dyrt sportsutstyr helt gratis
Klart for åpning av utstyrsbanken på Jessheim.

Publisert: 16.apr.2018 17:04
Oppdatert: 16.apr.2018 17:22

I midten av 2016 vedtok kommunestyret i Ullensaker at det ene rommet i andreetasje av ishallen skulle bygges om til en utstyrsbank. Som EUB har omtalt tidligere har mange ventet spent på at dette tilbudet skal bli klart til bruk. Torsdag 19. april blir banken åpnet, fullstappet med utstyr til sport og friluftsliv, som barn og unge kan få låne uten å betale en krone. Dal-mannen Ingar Willersrud skal gjennom Ullensaker frivilligsentral stå for driften av banken.

– Dette skal være åpent for alle. Alle vet at det koster mye penger hvis man skal kjøpe utstyr for å prøve ut aktiviteter, så da kan man heller komme hit for å prøve utstyr, og eventuelt kjøpe senere. Dette hjelper også litt mot den bruk og kast-mentaliteten som er i dag, sier Willersrud.

Han har vært med på utviklingen av banken siden lokalet bare var et tomt og ubrukt rom på baksiden av tribunen i den kalde delen av flerbrukshallen.

– Nå er det fylt opp med utstyr fra vegg til vegg. Det er morsomt og spennende, sier Willersrud.

FOR 230.000 KR

Første åpningsdag er torsdag ettermiddag. Etter planen skal utstyrsbanken holde åpent hver tirsdag og torsdag ettermiddag. Banken er fylt opp med sport- og friluftslivsutstyr for 230.000 kroner, finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen. Utvalget av utstyr er i hovedsak bestemt av kommuneadministrasjonen, i samråd med foreningen BUA, et større nettverk som jobber med å synliggjøre tilsvarende tilbud over hele landet.

– Vi har hatt et godt samarbeid på tvers av flere enheter, med frivilligsentralen, kommunale eiendommer, folkehelsekoordinator og ikke minst BUA som har gitt oss mye hjelp. Blant annet om hva slags utstyr vi bør ha og ikke, sier Haakon S. Fjone fra Ullensaker kommune.

I utstyrsbanken på Jessheim er det foreløpig mest utstyr til bruk innen vinteridretter.

– Det er ikke helt fullt enda, men alt som står i hyllene er flunkende nytt. Så har vi også noe brukt lenger bak, sier Fjone.

Kommunen har vært opptatt av at alle skal føle seg velkomne.

– Dette tilbudet er for alle, helt uavhengig av om du har dårlig råd eller ikke, sier Fjone.

– OPTIMAL PLASSERING

Innledningsvis i prosessen ble det diskutert hvor banken skulle ligge, for eksempel nærmere sentrum. Jessheim is- og flerbrukshall er del av Ullensaker idrettspark som inneholder anlegg for idretter som spenner over hele året.

– Jeg tenker at dette er en optimal plassering, med tanke på idrettsaktivitetene som skjer her allerede. Det er et sted hvor det frekventerer veldig mange mennesker, og dette stedet er også veldig synlig, sier ordfører Tom Staahle.

LES OGSÅ: Også Ull/Kisa mister ungdom til tøffe miljøer på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no