21. jul
GÅR PÅ: Ullensaker idrettsråd er opptatt av å være tidlig ute med å fremme idrettens ønsker før nye områder skal utvikles.
 
Vil ikke la idretten stå i urbaniseringens skygge
Mens Ullensaker bygges ut frykter idrettsrådet at det ikke blir holdt av store nok områder til plasskrevende aktiviteter.

Publisert: 17.jul.2018 06:00
Oppdatert: 29.jun.2018 10:07

– Vi er redde for at vi ikke får tilrettelagt store nok områder, sier Terje Rokoengen, anleggsansvarlig i Ullensaker idrettsråd til EUB.

Derfor er rådet opptatt av å være tidlig ute med å si ifra om idrettens behov for framtiden. Som talerør for lokale lag og foreninger har de sendt kommunen et omfattende innspill til deres arbeid med ny kommuneplan.

– Det er viktig å være forut. Det viktigste er å være før utbyggerne til å regulere og holde av områder, for har utbyggerne kommet er det for sent. Jessheim og Ullensaker bare vokser, og da er vi nødt til også å ha store idrettsområder, sier Rokoengen.

ALA EKEBERGSLETTA

Ett av 19 forslag fra idrettsrådet til kommunen er å lage Ullensakers versjon av Ekebergsletta i Oslo.

– Vi har kalt dette området bak her for «Ekebergsletta», for det er faktisk et så stort område vi ønsker. Det er i kategorien for plasskrevende idretter at vi har etterspørsel, sier Rokoengen.

Området han viser til er Jessheim Nord, hvor det allerede er vedtatt å regulere areal til ny togstasjon med innfartsparkering. I tilknytning til dette området er det også planlagt å bygge boliger for tusenvis av mennesker.

– Her skal det bli stort, og blant all utbyggingen ønsker vi å ta vare på areal for idrettsanlegg. På dette innspillet har vi satt «ala Ekebergsletta», for behovet blir bare større og større. Samtidig som mer areal blir nedbygd er det viktig å ta vare på større områder for å betjene flere barn og unge, sier Jan Ivar Engebretsen, leder av idrettsrådet.

Akkurat disse områdene har flere grunneiere, og idrettsrådet understreker at det er viktig å ha en god dialog med alle involverte.

FOR ALLE INNBYGGERE

– Den største utfordringen idretten har når det gjelder areal, er kommunens egne arealer, hvor de taper penger på å gi det til idretten i stedet for å selge det til utbyggere. Men man må ta med seg at det ikke er tap av penger å sette av arealer og bygge idrettsanlegg, for det er jo en investering i folkehelsa, sier Engebretsen, og påpeker at deres initiativ berører flere enn aktive utøvere.

– Viljen er nok der, for tverrpolitisk er det enighet om å satse på idrett og fysisk aktivitet. Man behøver ikke være medlem av et idrettslag for å ha fysisk aktivitet, så dette er snakk om innbyggernes muligheter til å komme seg ut og ha steder å drive på, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Sand IL toppkandidat til å kapre landslagenes nye fotballanlegg

LES OGSÅ: Bjerke vil bygge ni fotballbaner og hall på stadion

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TENKER STORT: Terje Rokoengen og Jan Ivar Engebretsen sier Ullensaker har behov for store idrettsområder tilsvarende Oslos Ekebergsletta.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no