19. jul
VENDEPUNKTET: Her sklir Ole Andreas Nesset ballen forbi keeper og i mål til 1–1.
 
Superinnbytter snudde lokaloppgjør: Ull/Kisa tok sesongens første seier
For andre kamp på rad kom en Ull/Kisa-spiller fra benken og endret utfallet med mål.

Publisert: 15.apr.2018 21:00
Oppdatert: 15.apr.2018 21:17

Forrige helg kom Herman Jappee Henriksen inn som innbytter og scoret målet som sørget for uavgjort mot Jerv. I søndagens kamp mot Strømmen ble en Kisa-innbytter igjen avgjørende. Denne gangen var det Jappee Henriksen som fikk starte kampen, og da han ga plass for Ole Andreas Nesset med en halvtime igjen, svarte innbytteren med å score begge målene som snudde lokaloppgjøret til 2–1 seier.

– Innhoppet var brukbart det, sier Nesset med et smil.

– Jeg synes ikke jeg spiller så veldig bra ellers, men mål er viktigst for en spiss så da er jeg veldig fornøyd, sier matchvinneren.

Etter to uavgjorte kamper i innledningen ble seieren i lokaloppgjøret årets første trepoenger for Kisa.

– Det er veldig viktig å få den, for troen og som en bekreftelse på det vi driver med. Jeg synes vi har vært bra i de andre kampene også, men det er deilig at vi får uttelling i dag, selv om vi kanskje ikke var så veldig mye bedre enn Strømmen, sier Nesset.

– VERDENSKLASSE

Lagene spilte en jevn og sjansefatting førsteomgang, men Kisa tok mer over etter hvilen. Utligningen kom etter at Eric Kitolano avanserte inn mot 16-meteren og serverte Nesset som kom skliende på kanten av femmeteren. Snuoperasjonen var et faktum etter at Strømmen-keeper Omar Diaby ble presset til å slå en feilpasning som Nesset plukket og satte i det åpne buret. Gjestene presset på for poengdeling på tampen, men Kisa holdt unna.

– Coaching i verdensklasse, sier trener Vegard Skogheim og humrer.

-Nei, det viser bare bredden i troppen vår. Aalbu var ute med sykdom, og har ikke vært helt i form, så det er bra at andre da kommer inn og gjør det, sier Kisa-treneren.

Også matchvinner Nesset trekker fram at de vellykkede byttene vitner om god bredde. Der ser han både fordeler og utfordringer.

– Det er litt av styrken vår i år, at vi har såpass mange bra spillere som kan komme inn og avgjøre. Så er det også litt vanskelig, for det er ikke morsomt å sitte på benken. Så det med bred stall kan også være en utfordring. Men vi får bare prestere når vi får muligheten, og det følte jeg at jeg gjorde i dag. Så håper jeg på å få spille mer, sier 29-åringen.

– SER LOVENDE UT

Trener Skogheim sier mest mulig poeng i starten er viktig for å skape den tryggheten som trengs til å utvikle laget videre. Det ser han som spesielt viktig nå som laget ikke bare har solgt Niklas Sandberg, men i tillegg har fått en langvarig skade på en annen viktig midtbanemann i Christian Aas. Han er ikke ventet tilbake før sommeren.

– Det blir en ny midtbane hvor vi må prøve å spille folk varme i vårt system, og ikke minst kjemien dem imellom. Vi er i ferd med å gjøre det, så dette ser lovende ut, sier Skogheim.

KAMPFAKTA

  • Ull/Kisa – Strømmen 2–1 (0–1)
  • Jessheim stadion, 880 tilskuere
  • MÅL
  • 0–1. 28. min.: Emil Sildnes
  • 1–1. 71. min.: Ole Andreas Nesset
  • 2–1. 84. min.: Ole Andreas Nesset
  • Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana 
  • Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup, Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Morten Sundli, Nikolas Walstad (Karsten Rognerud fra 77.)–Nicolay Solberg, Erik Kitolano, Sverre Martin Torp, Kristoffer Normann Hansen, Ole Kristian Langås (William Kurtovic fra 70.)–Herman Jappee Henriksen (Ole Andreas Nesset fra 58.).

LES OGSÅ: Debutant scoret hat trick for Turn

 
TØFF DUELL: Kristoffer Normann Hansen presser keeper til å slå feilpasning før Nesset plukket opp den løse ballen og setter inn 2–1 til Kisa.
MATCHVINNER: Her setter Ole Andreas Nesset inn målet som avgjorde lokaloppgjøret.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no