18. okt
TRE ÅR: Daglig leder Cato Strømberg (t.h.) viste fram trener Vegard Skogheim for drøyt tre år siden. Nå starter jobben med å finne ny trener å presentere.
 
Jakter ny trener som skal ta Ull/Kisa til eliten: – Vi har ikke gjort noen framstøt
Cato Strømberg sier Ull/Kisa kommer til å bruke god tid på å finne Vegard Skogheims etterfølger, som får oppgaven om å ta laget til neste nivå.

Publisert: 08.okt.2018 14:05
Oppdatert: 08.okt.2018 15:44

– Vi har fulgt med på markedet, men vi har ikke gjort noen framstøt på noen foreløpig, sier Cato Strømberg på spørsmål hvordan Ull/Kisa ligger an i jakten på sin neste A-lagstrener.

NYTT BLOD

Mandag ble det klart at klubben ikke forlenger kontrakten med Vegard Skogheim

– Vi kommer ikke til å stresse det i det hele tatt. Vi vet hva vi er ute etter og tenker oss, så får vi se hva vi gjør og når vi gjør det, sier Strømberg.

– Hva er dere ute etter og tenker dere?

– Som jeg skriver i pressemeldingen så ansatte vi Skogheim på en treårskontrakt, og den kommer han til å fullføre. Det er ingen uoverensstemmelser og han kommer til å fortsette kontraktstiden ut, men så ønsker vi litt nytt blod som hovedtrener for å kanskje ta skrittet opp til eliteserien etter hvert, sier Strømberg.

Klubben offentliggjorde avgjørelsen mandag formiddag.

– Ull/Kisa Fotball er meget godt fornøyd med jobben Vegard Skogheim har gjort i de snart tre sesongene han har vært her, men etter flere runder i høst har vi landet på at veien videre vil bli med en ny hovedtrener fra vi starter opp i januar i 2019, sier Strømberg i pressemeldingen.

– Vegard har vært veldig delaktig i at vi nå har et fundament for å ta ytterligere steg opp mot de beste i norsk fotball. Det fundamentet, og retningen vi nå har som klubb, ligger der når vi nå jobber med hvem som skal bli vår neste hovedtrener. Vi opplever at Ull/Kisa Fotball er blitt en veldig attraktiv klubb for både spillere og trenere, forteller Strømberg.

VILLE FORTSETTE

Etter halvannet år utenfor treneryrket, ble Vegard Skogheim Jonas Olssons erstatter i Ull/Kisa etter 2015-sesongen. I 2016 ledet han laget til sikker plass i OBOS-ligaen, mens 2017 endte med kvalifisering. Skogheim selv respekterer avgjørelsen, men hadde håpet å fortsette videre på Jessheim.

– Klubben ønsker et nytt fjes fra neste år, og den avgjørelsen respekterer jeg. Jeg har jobbet som trener i så mange år at jeg vet hvordan disse mekanismene fungerer. Samtidig hadde jeg håpet på et annet utfall av saken, sier han.

Skogheim kommer til å trene laget ut gjeldende kontraktstid, som altså er ut denne sesongen.

– Både klubben og laget har hatt god progresjon siden vi berget plassen i 2016. For de gjenstående kampene er vi i posisjon til å få en ny kvalifisering, og jeg vil gjøre alt i min makt for at vi skal klare det, sier Skogheim.

I helgen ledet han laget til ett poeng hjemme mot serieleder Mjøndalen

LES OGSÅ: Klubblegende Jørstad ikke lenger ønsket som spiller 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no