18. jul
SAMMEN OM FOTBALLEN: Bjerke-jentene Tiril Longva Nesset, Frøya Longva Nesset, Christine Aas og Sunniva Langerud gleder seg til å bli kjent med laget som kommer fra Nord-Korea for å spille Norway Cup.
 
Jenter fra Bjerke skal ta vare på førstereislag fra Nord-Korea
Før debuten i Norway Cup er Bjerke-spillerne spente på kulturforskjellen mellom Nord-Korea og Nannestad.

Publisert: 26.jul.2017 14:00
Oppdatert: 25.jul.2017 13:32

For første gang skal et lag fra Nord-Korea delta på Norway Cup. Bjerke IL sitt jenter 14-lag er utpekt som Nord-Koreanernes vennskapslag. De skal ta imot de jevnaldrende jentene på flyplassen, og den neste uka tilbringe tid sammen på og utenfor banen.

– KULT

– Det blir jo spennende å bli kjent med dem og kanskje få noen ny venner, sier Tiril Longva Nesset.

Bjerke-spillerne er fulle av forventninger til møtet med et lag som er førstereis på flere måter.

– Det er litt kult og spesielt at dette er første gangen de er ute av landet sitt. Det er også spesielt for oss at vi får æren av å passe på dem, sier Christine Aas.

EUB treffer noen av Bjerke-spillerne på stadion i Maura. De har tenkt en del på kulturforskjellene mellom å vokse opp i Nannestad kontra Nord-Korea.

– Ikke mange kommer inn og ut. Det er veldig sprøtt at vi skal få muligheten til å møte noen fra et land som er kjent for å være så lukket, sier Sunniva Langerud.

Gjestene hører til et fotballakademi i Pyongyang.

– Det er nok også stor forskjell på hvordan man trener. De trener på et akademi og trener to ganger hver dag. Vi trener to ganger i uka. De har en litt strengere kultur, sier Frøya Longva Nesset.

BYR PÅ SJOKOLADE

Jentene er spent på hvordan kommunikasjonen vil gå.

– Vi håper å snakke litt engelsk hvis de kanskje har lært det på akademiet eller har med seg en tolk. Det finner vi ut av, sier Tiril.

Etter velkomsten på fredag skal lagene dagen etter spille en vennskapskamp mot hverandre og se åpningskonserten sammen.

– Vi håper at det blir mye sosiale ting utenfor banen og utenfor Norway Cup også. Så vi kan vi bli bedre kjent, og sørge for at de får et godt øye til Norge, og kanskje ser at det ikke er så farlig utenfor sitt eget land, sier Frøya.

– De skal få gleden av å smake norsk melkesjokolade. Det er viktig, legger Tiril til.

DEBUTERER SELV

Norway Cup blir er en helt ny opplevelse også for jentene fra Bjerke. De deltar for aller første gang, men har likevel mål om å komme til A-sluttspillet.

– Det er viktig å sette seg høye mål. Så blir det spennende å se hvordan det sosiale er, for vi har hørt mye om det, sier Tiril.

Det var NRK som først omtalte saken, og på Sommeråpent-sendingen fra Eidsvoll var noen av Bjerke-spillerne på plass for å snakke om forventningene.

– Vi har hørt at man kan få mange ny venner der, og han programlederen på Sommeråpent sa at det er litt flørting og sånt, ikke sant, sier Tiril, til latter fra resten.

– Men det er hovedsakelig spillet vi er der for da, sier Christine med et smil.

Flere lokale klubber venter besøk fra Asia. 8. august skal en fotballkamp mellom LSK og kinesiske Jiangsu av alle steder spilles på Finstad.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SAMMEN OM FOTBALLEN: Bjerke-jentene Tiril Longva Nesset, Frøya Longva Nesset, Christine Aas og Sunniva Langerud gleder seg til å bli kjent med laget som kommer fra Nord-Korea for å spille Norway Cup.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no