23. jul
PÅ LANDSLAGET: F.v.: William Sønsteng, Nikolai Solhaug, Philip Rojas-Bigseth, Sebastian Sponevik, Herman Stray Sørensen, Ola Johansen og ­Petter Steinsvik Nilsen i ­Hoppenspretthallen.
 
Hoppensprett er turnklubben med desidert flest utøvere på landslaget: – Vi trodde Espen tulla da han sa hvor mange av oss som kom med
Ingen andre klubber i Norge har mer enn to utøvere på guttelandslaget. Hoppensprett turn fra Jessheim er nå representert med tre ganger så mange.

Publisert: 06.jan.2018 21:00
Oppdatert: 06.jan.2018 15:13

I november dro en gjeng spente turnere fra Jessheim til Trondheim for å gjennomføre uttakstester til guttelandslaget. Dette er det første landslagstrinnet i norsk turn, med uttak det året man fyller ti år og oppstart det påfølgende året.

TRODDE TRENEREN TULLA

De siste to årene har Hoppensprett turn hatt Sebastian Sponevik og Petter Steinsvik Nilsen på dette laget. Sistnevnte tar nå steget opp til juniorlandslaget, og med forventning om et par andre utskiftninger i den 15 plasser store troppen hadde trener Espen Jansen et håp om at kanskje et par nye fra Jessheim-klubben skulle få plass på guttelandslaget.

– Vi trodde først at Espen tulla da han sa hvor mange av oss som kom med, forteller gutta til EUB.

For i tillegg til erfarne Sponevik har Norges Gymnastikk og Turnforbund tatt ut nykommerne William Sønsteng, Nikolai Solhaug, Philip Rojas-Bigseth, Herman Stray Sørensen og Ola Johansen fra Hoppensprett turn. Plass på guttelandslaget innebærer både interne samlinger og trening sammen med utøverne på junior- og seniorlandslagene. I vinterferien skal turnere fra alle nivåene tilbringe ti dager i Barcelona. Det betyr mange nye inntrykk for talentene fra Jessheim.

– Det blir en ganske stor overgang for de minste. Det er lange treninger, de skal erfare møtevirksomhet, og alt er uten foreldre og sammen med nye trenere og de største turnerne, sier Jansen.

Gutta har vært på mindre samlinger før og føler seg godt forberedt. De trener tre timer daglig i Hoppenspretthallen, og er klare for å legge ned enda mer innsats.

– Det er bare gøy å trene mye, sier Nikolai.

BREDDE PÅ TOPPEN

Som EUB har omtalt tidligere var Hoppensprett Norges beste lag i rekruttklassen forrige sesong. Dette er klassen for turnere som er elleve og tolv år, det første alderstrinnet hvor man kan måles mot hverandre i konkurranser. Jansen ser landslagsuttaket som en videre bekreftelse på arbeidet og målsettingene i en klubb som fortsatt ikke er eldre enn åtte år.

– Det er dette jeg har prøvd å gjøre, altså å bygge bredde på toppen. Tradisjonelt er det alltid noen som er bedre enn andre, men det er veldig kjedelig å være god alene. Jeg vet hvor lite pirrende det kan være å gå på trening og alltid være best. Det er viktig å være flere, for da blir alle bedre, sier Jansen, som selv er Norges mestvinnende turner og i disse dager aktuell i Mesternes mester

I turn er det såpass mange apparater og ting å gjøre at de fleste har noe å lære av andre.

– Når vi drar rundt på konkurranser nå så er vi mange, og alle er i toppen. Og det er veldig gøy at de bytter på å være helt der oppe, sier Jansen.

– SPENNENDE

Mens klubbkompisene utgjør guttelandslaget skal Petter Steinsvik Nilsen nå ta steget opp til juniorlandslaget.

– Det blir spennende, sier han.

Juniorlandslaget er for turnere fram til det året de fyller 18. Steinsvik Nilsen, som snart fyller 14 år, går dermed inn i en ny gruppe med langt mer utviklede turnere.

– Ingen forventer at han skal gjøre det samme som dem det første året. Men den beste måten å bli god på er å trene med dem som er bedre. Det er også grunnen til at jeg er opptatt av at vi skal ha flere som er gode her hos oss, sier Jansen.

LES OGSÅ: Overtroisk landslag insisterer på å lade opp i Jessheimhallen

 
TRENERTRIO: Espen Jansen har med seg Alexey Demyanov (t.v.) og Vasilis Giavris som trenere for unggutta i Hoppenspretthallen på Jessheim.
HENGER I: Med flere landslagsturnere i samme klubb har Hoppensprett-gutta alltid noe å strekke seg etter.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no