20. aug
 
John Erik og Max løper sammen i NM
NANNESTAD: Det går unna når John Erik Tronrud (19) spenner for vorstehhunden Max. 14. og 15. oktober løper de sammen i NM i barmark i Heradsbygd.

Publisert: 28.sep.2017 09:00
Oppdatert: 26.sep.2017 15:00

– Egentlig skulle jeg delta i sykling, men så viser det seg at bikkja er et par uker for ung til å delta i det når NM arrangeres. Reglene sier at bikkja være fylt 18 måneder. Så da blir det løping denne gangen, sier John Erik, som starter i juniorklassen.

Han driver med generell hundekjøring, det vil si sykling, ski og løping sammen med hund. Når han deltar i TriDog, det vil si triatlon med øvelsene sykling, svømming og løping sammen med hund, er det i lagkonkurranse, hvor to eller tre ekvipasjer gjennomfører de tre øvelsene.

– Jeg liker meg best på land, så da blir det nok sykling og løping for meg, forteller John Erik.

TIL TOPPS

Nylig deltok John Erik og Max på det som trolig er Norges første TriDog-konkurranse, arrangert på Brandbu av Hadeland trekkhundklubb, hvor også John Erik er medlem. Der gikk han og Max og klubbkollega Oda Foss Almqvist med hunden Bris til topps i lagkonkurransen. Almqvist tok seg av svømming og sykling, John Erik løp.

I NM deltar han i individuell klasse. Distansen er 2,5 kilometer. Men allerede 8. oktober skal han og Max konkurrere i løping. Da er det et nasjonalt arrangement på Eidsvoll Verk.

TILFELDIG

– Dette er min første sesong, og at det ble satsing er litt tilfeldig. Jeg begynte å trene bikkja til pappa med løping og sykling. Det var egentlig litt skummelt til å begynne med. Jeg gikk på snørra den første turen. Det går fort, men etter hvert ble det veldig moro. Jeg har lært meg å like det. Det blir et fint samhold med bikkja, et lag. Jeg har også blitt veldig godt tatt imot i klubben. Det var egentlig ski jeg først tenkte å satse på sammen med Max, og skal delta i hundekjøring til vinteren også, både med og uten pulk. Nå blir det satsing på hundekjøring. Jeg tok min første treningstur sammen med Max i mai i år, så ting har skjedd ganske fort, sier John Erik.

UTTAK TIL VM

NM i Heradsbygd er også uttaksløp til VM i Polen.

– Da er det bare å gi gass. Målet er topp tre, og å komme med til Polen. Det hadde vært kult å delta der, sier han.

Det er pappa Helge Tronrud som eier Max. Selv bruker han den som turkamerat og til jakt.

– Bikkja er trekkhundavlet, veier allerede 40 kilo, og drar som et uvær. Og når vi har en sprek en i familien ga det seg nesten selv at det kunne bli mer enn bare trening. Det er jo moro, sier Helge.

Med sport og friluftsliv som de største interessen, har John Erik funnet drømmejobben. Han er lærling hos Sport 1 på Jessheim.

– Det er bare det det går i nå, jobb og trening, og én og annen fisketur. Trening og det å være ute i naturen er toppen, sier han.

LES OGSÅ: Mormor og de åtte hundene sikret ny kongepokal i Finnmarksløpet

 
KAMERATER: John Erik Tronrud og Max er blitt gode kamerater.
LÆRLING: John Erik Tronrud er lærling hos Sport 1 på Jessheim.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no