17. jul
TIL EM: John Erik Tronrud fra Nannestad skal sammen med hunden Max delta i EM i snørekjøring i Italia. Her fra starten på Natrudstilen, som var uttaksrenn til EM. Pappa Helge Tronrud assisterer i starten. Foto: Privat
 
John Erik og Max til EM i hundekjøring
I slutten av februar arrangeres EM i snørekjøring med hund i Italia. Da stiller Nannestad-duoen John Erik Tronrud og Max på startstreken.

Publisert: 09.feb.2018 18:00
Oppdatert: 09.feb.2018 18:05

Dette er første sesong med snø-løp for dem begge. Tidligere har ekvipasjen deltatt på barmark.

Første snø-løp i hundekjøring klassisk med var på Gåsbu hvor de tok en god 13.-plass av 46 startende. Andre løpet var på Natrudstilen ved Sjusjøen med uttak til EM i Italia i slutten av februar.

– Det var litt klabb og babb med bikkja i det løpet, men de ble tatt ut i troppen til EM allikevel. Det er moro å se framgangen, og ikke minst progresjonen for bikkja for hvert løp, sier John Eriks far og hundeeier Helge Tronrud.

Sist helg var det NM i Brumunddal, hvor John Erik og Max sikret seg en bronsemedalje i del 1, det vil si med pulk, i juniorklassen. Til helgen konkurrerer de i NM del 2, snørekjøring, på Lygna.

– Det er kjempegøy å holde på med dette, og selvsagt ekstra morsomt når det går bra. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli tatt ut til EM, men nå gleder jeg meg til å delta, sier John Erik.

LES OGSÅ: Hunder trenes til å redde liv i skraphaugen på Øras

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no