17. aug
FIRE TOPPER. Atle Aas og Øystein Milli løp 4-toppløpet i fantastisk høstvær i 2014. Arkivfoto: Bjørn Hytjanstorp
 
Jubileumstur for 4-toppløpet
EIDSVOLL. I år er det 20 år siden Sven-Anton Bunæs realiserte en idé som han benevnte 4-toppløpet.

Publisert: 31.aug.2016 12:07
Oppdatert: 27.jan.2017 14:31

Også i årets jubileumsløp er start og mål lagt til hjemstedet til Bunæs nær Eidsvoll kirke, med start 3. september. Løypa går gjennom Sundet og østsidavegen opp til Trevarefabrikken. Her parkeres syklene og deltakerne må ta seg til fots til toppen av Ninabben.

Ferden går videre til Minnesund og til Feiring. Fra avkjøringa fra riksvegen er det cirka tre kilometer med kraftig stigning før det er ny sykkelparkering. Nå er det Skreikampen som skal bestiges.

Turen går videre over åsen og forbi Langtjern. Nå kommer deltakerne til det teknisk vanskeligste stedet. Syklene må nemlig trilles i cirka to kilometer. Ferden går videre over Steinsjøområdet før de kommer ut på asfalten igjen like nedenfor Hurdal Skisenter.

Nå følger deltakerne vegen mot Brandbu før de sykler oppover mot Gjødingsætra. Her er det matstasjon og deltakerne tar en tur på beina oppom Fjellsjøkampen.

Nå gjenstår kun en av de fire toppene som skal bestiges. Deltakerne sykler forbi Hurdal torg og opp til Minneåsen og Byfellavegen til Spetalen. Herfra skal Mistberget bestiges. Puh!

LES OGSÅ: Slukte fire harde topper

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no