24. apr
AMBISIØS. Jessheim-jenta Julie Sofie Granum jobber målrettet mot håndballtoppen. - Jeg håper en bli en spiller som tar ansvar og kanskje tar de avslutningene som teller aller mest. Jeg synes det er veldig gøy å takle press, sier hun.
 
Julie Sofie Granum er klar for nye utfordringer
JESSHEIM. Håndballtalentet bytter klubblag og begynner på ny skole for å være best mulig rustet til nytt landslag tar form.

Publisert: 12.jul.2016 13:14
Oppdatert: 27.jan.2017 14:21

Ull/Kisas Julie Sofie Granum har meldt overgang til håndballklubben Nit/Hak. Jessheim-jenta hadde også tilbud om A-lagskontrakt hos eliteserielaget Rælingen, men etter å ha prøvespilt for begge klubbene valgte hun laget som er nyopprykket til K2. 16-åringens nye lag er i utgangspunktet et J18-lag som har mange spillere født i 99, året før Granum.

- Jeg kjente at tilbudet fra Nit/Hak var best fordi det er en yngre spillergruppe med flere på min alder. Og å gå fra jenter 16-serien til eliteserien ville blitt for stort steg. Her kan jeg heller utvikle meg og bli sterkere med mer spilletid, sier Granum til EUB.

- NYTT KAPITTEL I LIVET

Granum har gått gradene i Ull/Kisa siden hun startet på klubbens håndballskole som seksåring. De siste årene har hun tatt stadig større utfordringer på strak arm, og tidligere i år ble den aldersbestemte landslagsspilleren hedret av klubben med Oddvar Jensens idrettspris. Granum sier hun i utgangspunktet hadde tenkt å bli værende i moderklubben en sesong til. Hun tenkte først at en overgang nå, samtidig som hun går fra ungdomsskole til videregående, kunne bli litt mye på en gang.

- Men jeg tenkte at jeg kunne prøvespille og kjenne på magefølelsen. Da følte jeg at det var best å bytte klubb når jeg først fikk tilbudet, for jeg måtte uansett ha byttet en gang i framtiden hvis jeg skal satse så mye som jeg ønsker, sier hun.

EUB treffer Granum da hun nettopp har kommet hjem fra Kroatia hvor hun spilte sin aller siste håndballcup med Ull/Kisa.

- Jeg synes det var en veldig fin avslutning etter å ha vært i klubben i så mange år. Det er litt rart, men samtidig føler jeg at det nå blir et nytt kapittel i livet, sier Granum.

Til høsten skal hennes nye klubb møte Ull/Kisa i kvalifisering til Lerøy-serien, en landsomfattende konkurranse for 18-årslag.

- Det blir også rart når vi skal møte Ull/Kisa i kvalifiseringen, 99-laget som jeg har spilt for fram til nå, men jeg føler at jeg har gjort det riktige valget, sier hun.

JOBBER MED FYSIKKEN

Granum startet å trene med Nit/Hak allerede før sommerferien, hvor hun har fått et egentreningsprogram med styrke og løping for sommermånedene.

- Mine mål nå er å utvikle fysikken og utholdenheten. Og så vil jeg bli en spiller som tar ansvar og hjelper laget til å gjøre en god jobb i serien, sier Granum.

Til høsten skal hun begynne på Wang toppidrett i Oslo. Samarbeidet mellom Nit/Hak og skolen bidro til klubbvalget.

- Hovedfokuset mitt er på utvikling. Og Nit/Hak og Wang har et veldig bra samarbeid, slik at jeg for eksempel kan ha styrketreningen på skolen i stedet for å reise mer enn nødvendig, sier hun.

Granum skal pendle fra Jessheim. Også Ull/Kisa-venninnen Emma Holtet bytter til samme lag og skole som Granum.

- Det blir nok ganske tøft å begynne på Wang, men flere av dem jeg har vært på landslagssamlinger med skal også gå der. Dermed blir det mange gode venner med de samme interessene, så jeg tror det blir et bra miljø, sier Granum.

SERIØST PÅ LANDSLAGET

I slutten av juni var hun på en seksdagers samling i Danmark med jentelandslaget. Den venstre bakspilleren med mål om å klatre helt til topps i landslagssystemet sier landslagstreningene skiller seg veldig fra ordinære økter.

- Du må alltid prestere og vise den beste siden av deg selv. Så må man også tenke på alle småtingene, som å huske notatboka til møter eller å ikke ha mobilen på matbordet. Det er veldig seriøst i forhold til hjemme. Selve treningene er også veldig seriøse, og det er noe av det jeg liker aller best med landslaget, sier hun.

Jentelandslaget startet opp med innledende samlinger på nyåret. Det er ennå en stund til laget bestående av spillere født i 2000 skal delta i sine første mesterskap med flagget på brystet. Granum opplever at landslagsledelsen i denne fasen er opptatt av å finne ut hvilke spillere de kan stole på når «alvoret» begynner.

- Da gjelder det å være på sitt beste. Derfor synes jeg at en overgang nå var en god timing, for at landslagsledelsen kanskje kan se at jeg utvikler meg enda mer, og at sjansene for at de vil ha meg med i troppen er større enn hvis jeg fortsatt hadde vært i Ull/Kisa, sier Granum.

LES OGSÅ: Ull/Kisa-jenter ble trent av forbildet Nora Mørk

FAKTA

Navn: Julie Sofie Granum.

Født: 24. februar 2000.

Fra: Jessheim.

Håndballspiller for Nit/Hak og jentelandslaget for spillere født i 2000 og 2001.

Spilte i Ull/Kisa fra hun var seks til 16 år.

Deltok som 13-åring på regionalt program for spillerutvikling (SPU) av lovende utøvere.

Har representert Region Øst på Bylaget, en turnering for de beste 15-åringene i landet.

Vant Oddvar Jensens idrettspris for 2016 begrunnet med at «hennes eminente ferdigheter, kombinert med en sterk treningsvilje, har sørget for at Julie har kommet dit hun er i dag».

LES OGSÅ: Antall håndballag i Ull/Kisa har skutt til værs

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no