23. jul
TAP. Michael Hall, som her scorer touchdown mot Trolls tidligere i år, og 1814s maktet ikke å overliste Åsane Seahawks i Bergen i helgen.
 
Kalddusj i Åsane
BERGEN. Det ble en ordentlig kalddusj i bortemøtet mot Åsane søndag for Eidsvoll 1814s.

Publisert: 11.jun.2017 16:57
Oppdatert: 11.jun.2017 17:08

Oppskriften før kampen mot Åsane Seahawks var like enkel som den var komplisert. Med seier ville Eidsvoll vært á poeng med bergenslaget, men med én kamp mindre spilt. Seier over bergenserne var viktig for å ha heng på førsteplass i seriespillet, men også like mye for å ha sikret hjemmebanefordel i semifinalen.

UJEVNT I FØRSTE HALVDEL

Det startet derimot ikke oppskriftmessig for grunnlovsbygdingene. 7-0 kom tidlig i første periode av kampen, og ga eidsvollingene en uventet kalddusj. 14-0 tidlig i andre periode etter et løpespill fra meget kort distanse sørget for et blytungt utgangspunkt for Eidsvoll 1814s. Michael Hall gjorde flere tunge løper oppover og det hele endte med en touchdown til amerikaneren - og 1814s. Men så var det vertenes tur igjen. En tung Åsane-drive kulminerte i touchdown til hjemmelaget, og selv om Åsane brant ekstrapoenget, stod det plutselig 20-7 til hjemmelaget.

LES OGSÅ: 1814s gikk på en smell

UNGGUTTA SENTRALE I OPPHENTINGEN

Så våknet Eidsvoll 1814s igjen. Eivind Brekke løp seg fri og sendte avgårde et perfekt kast til unggutten Espen Opheim Waagen. 18-åringens mottak reduserte bortelagets ledelse til 20-14, og spenningen økte betraktelig i kampen. Ungguttene fortsatte å imponere. Per Gaarden satte inn en knallhard takling som forhindret Åsane-mottak, deretter var Jonas Theodorsen Hauge frempå og hindret Åsane å komme fremover. Når 1814s atter en gang overtok ballen var det Arne August Søgaard Skovseths tur til å sette på turboen. Ringreven var tålmodig i lomma, før han eksploderte ut til venstre og sørget for balanse i regnskapet. Ekstrapoengforsøket ble derimot blokkert, og poenget kunne sørget for at 1814s tok ledelsen med ett poeng drøyt to minutter før slutt. Deretter kastet Åsane inn nok en touchdown mot en komplett umarkert spiller i Eidsvolls målsone. Da var det 53 sekunder igjen på klokka, og Eidsvoll lå bak på stillingen 26-20. Dette ble for tøft å hente opp igjen. Nå gjenstår det to kamper av grunnspillet - begge hjemmekamper - mot Lura Bulls og Oslo Vikings.

Kampfakta

Åsane Seahawks - Eidsvoll 1814s

Poeng 1814s: Michael Hall 6, Espen Opheim Waagen 6, Arne August Søgaard Skovseth 6, Tor Erik S. Borgeteien 2.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no