21. jul
FORSLAG. Ole Kristian Wiig i hovedstyret viste en skisse under fotballens årsmøte i begynnelsen av mars. Logoen beholdes i sin helhet. Foto: Tom Erik Paulsen
 
Kan ha nytt klubbnavn til 17. mai-toget: Om kun få uker kan Ullensaker/Kisa hete UKI Jessheim
ULLENSAKER. Navnebyttet er en langt enklere prosess enn først antatt.

Publisert: 10.apr.2017 16:00
Oppdatert: 10.apr.2017 13:46

Da forslaget om å bytte navn fra Ullensaker/Kisa til UKI Jessheim ble lansert på fotballens årsmøte i mars, var allianselagets ledelse av den oppfatning at en navneendring måtte skje gjennom ekstraordinære årsmøter i hovedlaget og de andre enhetene fotball, friidrett og håndball.

KUN ETT EKSTRAORDINÆRT MØTE

Nå viser det seg at den historiske avgjørelsen i stedet kan tas på ett enkelt ekstraordinært årsmøte, i Ullensaker/Kisa ILs på Jessheim stadion den 10. mai.

– Til å begynne med trodde vi at dette måtte gjennom ekstraordinære årsmøter i alle lagene. Men Akershus idrettskrets har bekreftet at vi ikke trenger det, sier Ole Kristian Wiig, leder i Ullensaker/Kisa IL.

Navneskiftet kan vedtas som en lovendring med to tredjedels flertall på hovedlagets årsmøte. Nye lover for hovedlaget må deretter godkjennes av Akershus Idrettskrets (AIK), og etter denne godkjennelsen vil lovene for enhetene fotball, friidrett og håndball bli oppdatert og godkjent av AIK.

– Formelt sett blir det nye navnet virkelig fra da kretsen godkjenner det. Slik vi forstår skal det bare være en formalitet, sier Wiig.

Hvis forslaget går gjennom endres altså allianselagets navn fra Ullensaker/Kisa IL til UKI Jessheim IL. Øvrige enheter i alliansen får da navnet UKI Jessheim Fotball, UKI Jessheim Friidrett og UKI Jessheim Håndball. Ull/Kisa Innebandy er en gruppe innen allianselaget, med samme organisasjonsnummer, og får da eventuelt navnet UKI Jessheim Innebandy. Logoen er foreslått å forbli den samme som i dag. Uten at nødvendigvis alt av registre og profileringsmateriell er oppdatert i tide til 17. mai, kan det altså hende at borgertoget får et «nytt» innslag.

– I løpet av mai og juni bør uansett alt være på plass, sier Wiig.

– SPENNENDE

Før dette eventuelt skjer er lederen opptatt av å gjennomføre en ryddig prosess.

– Vi er opptatt av å gjøre dette på en riktig måte. Vi kunne gjort det raskere, men har utsatt det ekstraordinære årsmøtet til så sent som 10. mai for at laget skal få nok tid til å bearbeide forslaget og at det ikke skal oppfattes som et kupp, sier Wiig.

Da navneendringen først ble lansert fikk den full tilslutning på fotballdelens årsmøte. På forhånd ble det også orientert om saken i årsmøtene til innebandy, håndball, friidrett og hovedlaget. På det ekstraordinære årsmøtet skal det hele avgjøres med skriftlig avstemming. Medlemmer som har fylt 15 år og har betalt kontingent er stemmeberettiget. Selv om Wiig opplever de fleste tilbakemeldingene som positive, er han forberedt på at det kan bli diskusjon.

– Det kan godt komme motforestillinger. Det blir litt spennende å se hvor mange som mobiliserer i denne saken, sier Wiig.

ETABLERER JESSHEIMLAUGET: Vil at idrett og bynæring skal støtte seg mer på hverandre

 
Fakta

Tore Kværner foreslo for årsmøtet i Ull/Kisa fotball å endre Ull/Kisas profileringsnavn fra Ull/Kisa fotball til UKI Jessheim Fotball. Etter at forslaget fikk full tilslutning kaller hovedlaget inn til ekstraordinært årsmøte for avstemming den 10. mai.

Bakgrunnen er et ønske om sterkere profilering av hvor idrettslaget har sin tilhørighet, og å bygge sterkere identitet til Jessheim by.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no