25. apr
 
Kapteinen reddet Turn
Jorunn Waaler fikk stå helt alene på bakerste stang å trille inn vinnermålet. Scoringen av Turn-kaptein Waaler snudde kampen for et hardt presset Turn.

Publisert: 20.sep.2017 15:00
Oppdatert: 22.sep.2017 09:28

Det er rekordjevnt i 3.-divisjonsavdelingen til de lokale lagene. Eidsvold Turn ligger på 2. plass, med ett poeng opp til ledende Fjellhamar. Lørenskog på 3. plass har én kamp mindre spilt, men tre poeng opp til Turn. På 4. plass ligger Aurskog-Høland med samme poengsum som Lørenskog.

LES OGSÅ: Varmekablene på Borgens nye kunstgressbane kappet tvers av

HADDE TURN I KNESTÅENDE

Også lokaloppgjøret tirsdag kveld illustrerte en meget jevn avdeling. Borgen ligger nest sist med sine 18 poeng, men hadde Turn i knestående lenge. Allerede etter få minutter startet Borgen ballet etter en nydelig scoring fra hjemmelagets Mette Rudolfsen. Rudolfsen mottok en ball i bakrom, rundet på elegant vis en Turn-forsvarer og trillet ballen i mål. Drøyt tjue minutter senere skapte Silje Trandum Otten balanse i regnskapet da hun løp fra Borgen-forsvaret.

2. omgang startet på samme måte som 1. omgang. Borgen fikk en tidlig scoring, denne gangen ved Emilie Lystad. Borgen fortsatte å produsere sjanser, og trener Christian Andersen Halle var skuffet etter tapet.

– Jeg synes det er kjedelig at vi tapte i dag. Vi skapte flere sjanser enn dem gjorde i dag, mener jeg. Egentlig synes jeg at vi spilte bedre angrepsspill, selv om det er vanskelig å møte et lag som er godt drilla i en stil hvor de vinner mye på midtbanen og går i bakrom, sier Halle.

TO LIKE SCORINGER

Halle irriterte seg ekstra over de to scoringene som i løpet av et knapt minutt snudde kampen i Nordkisa.

– Det er surt å slippe inn to nesten helt like mål. Mest sannsynlig er det fordi vi slipper spilleren vår og ikke vinner andreballen. Det er kjedelig. Men innsatsen er god og vi skaper mye, så jeg skal ikke klage for mye over det spillmessige, avslutter Halle. For det var to nærmest identiske situasjoner som snudde kampen for Eidsvold Turn. Først fikk Charlotte Elfstedt gå opp aleine og heade inn utligningen i motsatt hjørne, før Jorunn Waaler fikk stå aleine og trille ballen motsatt i angrepet etter. Eidsvold Turns kaptein var meget fornøyd etter å ha snudd kampen mot et Borgen-lag som tvang Eidsvold Turn godt ut av spillestilen.

– Litt tungt i dag, Jorunn Waaler?

– Ja, fy fader, det var det. Det sneik seg liksom inn en følelse av «nei, i dag går det ikke». Men så er det noen som tar litt tak og så hjelper det for å heve hele laget sammen. Det var noen enkeltprestasjoner som sørget for at det snudde, sier kapteinen selv til EUB etter kampslutt.

– En jevn divisjon?

– Ja, det er veldig jevnt. Det hadde vært dritgøy å vinne avdelingen. Vi har jo slått alle lagene vi har møtt, men samtidig kan de slå oss når som helst også fordi det er så sjukt jevnt, avslutter Waaler. Eidsvold Turn har igjen to kamper av årets sesong – to hjemmekamper mot Fjellhamar og Skedsmo.

LES OGSÅ: Finstad SK og Eidsvold IF samlet over 70 spillere på jentefotballens dag

Kampfakta

 • 3.divisjon
 • Borgen - Eidsvold Turn 2-3 (1-1)
 • Nordkisa stadion kunstgress, 31 tilskuere
 • Dommer: Hans-Arne Andresen, Flisbyen
 • Mål:
 • 1-0 5.min.: Mette Rudolfsen
 • 1-1 28.min.: Silje T. Otten
 • 2-1 51.min.: Emilie Lystad
 • 2-2 63.min.: Charlotte Elfstedt
 • 2-3 64.min.: Jorunn Waaler
 • Lag Borgen: Katrin Eriksen - Cathrine Andersen, Maren H. Fladby, Marthe Bogstad, Anett Iren S. Fossen - Celine A. Randen, Monica Haslie, Mette Rudolfsen - Stine Christensen, Cathrine Myromslien, Emilie Lystad
 • Benyttede reserver: Lina A. T. Jansson, Anne-Line C. Olsen, Emilie Andersson, Emma Brenn.
 • Lag Turn: Stine K. Krosnæs - Susann Lien, Frida Kristengård, Thea K. B. Wolden, June G. Bothner - Charlotte Elfstedt, Frøydis Waaler, Jorunn Waaler, Madelen H. Stenberg - Silje T. Otten, Helene Jensen
 • Benyttede reserver: Kristine Finneide, Tina Johansen, Anniken L. Smedsrud, Stine S. Svendsen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TILSKUERE: Borgen bli tilskuere i det ballen triller inn i motsatt hjørne. ETF vant lokaloppgjøret tirsdag kveld.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no