13. nov
MÅLRETTET: Kent Daniel Danielsen er i norgestoppen innen paragolf. Nå jobber han mot å hevde seg blant motstandere på kontinentet.
 
Kent Daniel vant den norske serien for paragolfere. Nå sikter han mot utlandet
I sin første sesong med golf for funksjonshemmede tok han sammenlagtseieren i Norge. Nå vil Kent Daniel Danielsen slå seg inn mot Europa-toppen.

Publisert: 15.mar.2018 21:00
Oppdatert: 17.mar.2018 17:09

Paratour er en turneringsserie arrangert av Norges Golfforbund for golfspillere med funksjonshemninger. Hvert kalenderår blir det kåret en sammenlagtvinner. I fjor ble denne utmerkelsen, kalt «Order of Merit 2017», vunnet av Kent Daniel Danielsen fra Jessheim.

– Det er veldig moro. Framover vil jeg prøve å komme meg med på Europa-touren. Det er drømmen, sier han.

FØRSTE SESONG

«Kenta» har spilt golf siden han var 12 år og som ungdom og junior konkurrerte han mot funksjonsfriske. 30-åringen har en medfødt diagnose, men først etter 25 år med uvisshet fikk han klarhet i at det dreier seg om F70 og VCFS.

– Det gjør at det noen ganger er vanskelig for meg å fokusere. Derfor må jeg trene litt mer på det. Men hvis jeg føler at jeg for eksempel ikke får siktet ordentlig så går jeg tilbake og starter rutinen på nytt, forklarer han.

På bakgrunn av den nylig spesifiserte diagnosen bestemte han seg i fjor for å bli klassifisert slik at han kan spille paragolf. Her er golfen tilpasset slik at spillere med fysiske eller psykiske utviklingshemmelser kan konkurrere om hverandre.

– I fjor oppdaget jeg at det var et golftilbud også for dem som har en diagnose, så da begynte jeg å satse med en gang. Jeg har allerede spilt syv turneringer, sier Kent Daniel, som blant annet kapret sølvet i tidenes første NM i paragolf.

– For Kent Daniel har dette vært en åpenbaring. For nå møter han folk på sitt eget nivå, med forskjellige typer diagnoser. Det er moro, sier far Kai Danielsen.

VIL VISE MULIGHETENE

Rundt 20 spillere utgjør det norske miljøet i paragolf.

– Det er ikke så mange som vet at man kan spille golf selv om man har en diagnose. Jeg har lyst til å fremme dette tilbudet i Norge, for det er mye mer populært for eksempel i Sverige, sier Kent Daniel.

De norske som satser møtes en dag i uka gjennom sommeren til forbundstrening ved Hauger GK. Ellers trener «Kenta» ved Miklagard og Kjos hjemme i Ullensaker. Satsingen kombineres med arbeid i klesbutikk.

– Jeg jobber tre dager i uka på Sommer & Vinter. Så kan jeg også drive med golfen min, sier han.

Det meste av golftreningen gjøres alene, men en kompis hjelper han med styrketrening på treningsstudio. En annen venn har bidratt i rollen som caddy på turnering. Kent Daniel stor pris på støtten fra gutta.

– Det er moro det. De synes det er moro å se meg spille golf også, sier «Kenta», som også jobber aktivt rundt for å skaffe sponsorer til satsingen.

KLARE MÅL

Han har allerede staket ut kursen for flere år fram i tid. EM i Portugal til sommeren er det store målet for kommende sesong. Så ser han for seg å delta i Special Olympics 2019 i Abu Dhabi. Per i dag er Kent Daniel nest beste nordmann som nummer 118 på den europeiske rankingen for funksjonshemmede.

– Jeg vil prøve å komme topp 50 i løpet av noen år, sier han.

FAKTA

  • Navn: Kent Daniel Danielsen.
  • Født 30.11.1987 (30 år).
  • Oppvokst og bosatt på Jessheim.
  • Representerer Miklagard GK.
  • Meritter 2017:
  • Czech Disabled Golf Masters 2017: 12 plass totalt, 1. plass etter klasser.
  • Swedish Invitational Golf Challenge: 9. plass i flere klasser.
  • NM paragolf: 2. plass.
  • EDGA Algarve Open: 38. plass.
  • Norsk paragolf «order of merit 2017»: 1. plass.

LES OGSÅ: Det eneste vintertilbudet for funksjonshemmede 

LES OGSÅ: Janet i Ull/Kisa er eneste kvinnelige trener i herreligaen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UNDER TAK: På vinterstid trener Kent innendørs, blant annet her i svingstudioet ved Miklagard.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no