17. nov
10: Drakt nummer 10 ligger foran henne på bordet. Det er antall sesonger Inger Martine Jacobsen har vært materialforvalter for A-laget til Ull/Kisa.
 
Gjør klar til sin tiende sesong med A-laget: Inger er «bestemor» for spillerne i Ull/Kisa
Materialforvalter Inger Jacobsen passer ikke bare på at A-laget er riktig kledd; det samme gjelder spillernes barn.

Publisert: 22.feb.2018 06:00
Oppdatert: 22.feb.2018 13:38

– Det hender jeg er barnevakt, for det er jo så mange av spillerne som har unger. Det er artig det, å ha masse «barnebarn», sier Inger Martine Jacobsen og smiler.

Materialforvalteren til Ull/Kisa blir som oftest redningen de gangene spillerne har to treninger om dagen.

– Når mødrene ikke kan passe så tar jeg dem. Da er vi her på stadion, triller turer eller finner på litt av hvert, sier hun.

Foreldrene trenger neppe å bekymre seg for at barna er dårlig kledd. Dette er Ingers 10. sesong som materialforvalter for A-laget, hvor hun blant annet har ansvar for alt av bekledning. Og før epoken på A-laget var hun materialforvalter for hele barneavdelingen i klubben.

DEN TRAVLESTE TIDEN

– Jeg synes jo det er artig. Ellers hadde jeg ikke vært her, sier Inger om jubileet.

– Det er en god stund, det er jo det. Og på våren er det bestandig mye å gjøre. Jeg har ofte tenkt at jeg ikke kommer til å få alle klærne klare i tide, sier Inger.

Det er på denne tiden materialforvalteren bestiller drakter og treningstøy til alle spillerne på A-laget. I tillegg til A-lagsansvaret ordner hun også draktene til alle de øvrige spillerne i klubben.

– Det blir om lag 1000 drakter, sier hun.

Logistikken er en utfordring i seg selv, en annen er at Inger trykker alt av logoer, navn og numre selv.

– Da alle de små også skal ha tøy blir det en kabal jeg må få til å gå opp, sier Inger.

GAMLE MINNER

Rundt samme tid som Ull/Kisa tok steget opp i toppfotballen flyttet klubben til sin nye stadion. Under Ingers tiårsperiode på A-laget, med stor utvikling i fasiliteter og forhold, har hun de sterkeste minnene fra gammelt av.

– Jeg savnet den gamle stadion en stund. Det var noe spesielt med den og det gamle materialrommet vi hadde der. Det var flott å komme hit, men også uvant. Men vi har det jo mye finere her, sier Inger.

Også den sportslige biten har forandret seg stort mens Kisa har avansert oppover i divisjonssystemet.

– Jeg er også interessert i fotball. Jeg synes det er artig, men klarer ikke å følge det like tett som de andre her. På bussturer snakker de om hvem som scoret målet i en vanlig seriekamp i 82. Der er ikke jeg. Men jeg synes det er artig å se på at vi spiller bra, det liker jeg, sier Inger, som har plass på benken under kamper.

SPRELL PÅ TUR

A-laget skal spille treningskamp mot Kongsvinger i LSK-hallen på fredag. Så skal troppen tilbringe neste uke på treningsleir i Marbella. I disse dager driver Inger med pakkingen for hele troppen. Gjennom alle sine sesongoppkjøringer har Inger vært med på mange slike sydenturer. I tillegg til klesansvaret pleier hun også å være sjåfør i utlandet. Ellers synes hun spillerne klarer seg godt på egen hånd.

– Det er vel alltids noen som finner på noe sprell, men gutter er gutter og litt artig må de få lov å ha det. De oppfører seg pent og det er fine gutter å ha med på tur, sier Inger.

Hun jobber også i Posten og bruker vinterferien sin på å være med Kisa på den spanske solkysten.

– Det er mye jobb så det blir ikke så mye ferie. Det er to treningsøkter om dagen, men så spiller vi ofte kort på kveldstid. Ellers er gutta mye opptatt med sitt, så jeg får også tid til meg selv og kan slappe litt av, sier Inger.

LES OGSÅ: Går for navnebytte i Ull/Kisa

LES OGSÅ: Ble første Ull/Kisa-løper med egen norgesrekord 

 
PAKKER: Inger Martine Jacobsen pakker til hun og resten av Ull/Kisa-troppen skal på treningsleir til Marbella, Spania.
SJEKKLISTE: Inger Martine Jacobsen går over skolistene sammen med arrangementsansvarlig Inger-Helen Larsen.
– ARTIG: – Jeg synes jo det er artig. Ellers hadde jeg ikke vært her, sier jubilanten.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no