19. jul
BRØDREDUELL: Brødrene Kjetil og Morten Kokkim fra Kløfta er ledere i hver av klubbene som møtes til cupfest i Bakkedalen.
 
Ledere i hver sin fotballklubb: Kløfta-brødrene møter hverandre til cupfest
– Den store drømmen var å få møte Lillestrøm. Og når i tillegg broderen er leder der så setter jo det en ekstra piff på det, sier Kjetil Kokkim.

Publisert: 17.apr.2018 11:30
Oppdatert: 16.apr.2018 11:26

Kjetil Kokkim er leder for Kløfta IL Fotball, mens broren Morten er styreleder for LSK. Onsdag møter lagene hverandre i Bakkedalen til 1. runde av cupen, men en bror i hver leir.

EN STOR DRØM

– Den store drømmen var å få møte Lillestrøm. Og når i tillegg broderen er leder der så setter jo det en ekstra piff på det, sier Kjetil til EUB.

Morten er to år eldre, og som styreleder i en eliteserieklubb er han også storebror i møtet med 4. divisjonslaget Kløfta.

– Det blir morsomt. Det er dette 1. runde i cupen handler om, at de større klubbene besøker de mindre og er med på å lage fest, sier Morten.

Som del av pauseunderholdningen skal brødrene skyte straffesparkkonkurranse. Morten synes det bare er ekstra gøy at lillebroren er leder hos motstanderlaget.

– Det gjør det bare ekstra morsomt. Det gjør selvfølgelig at man vier mer oppmerksomhet rundt dette selv, sier Morten.

– UTROLIG GIV

Brødrene spilte selv fotball i Kløfta under oppveksten. Onsdag får de for første gang oppleve at A-laget spiller 1. runde i cupen.

– For Kløfta er dette helt utrolig. Vi har merket fra kvalikkampene og til nå at det er en utrolig giv blant Kløftas befolkning. Folk snakker om kampen, spør om billetter, det er liv og stas. Dette gjelder folk seg til, sier Kjetil.

Kløfta-lederen drømmer om at tusenvis av tilskuere skal kjenne sin besøkelsestid og skape minneverdige rammer rundt oppgjøret.

– Jeg har en drøm om 3000. Kommer det så mange vil det være helt vilt. 2000 vil også være kjempebra, sier han.

Kløfta begynte planleggingen allerede før siste kvalikrunde mot Ottestad, i tilfelle de skulle klare det. Da kvalifiseringen var et faktum var Kjetil raskt på tråden til fotballforbundet for å si ifra om at naboklubben var en ønskemotstander. Med ønsket oppfylt har klubben den siste tiden ryddet snø, rigget kiosker, satt opp gjerder og skaffet mannskaper. I tillegg til å skape minner, for både små og store i Kløfta-fotballen, vil kampen være en kjærkommen inntektskilde. Avhengig av antall solgte billetter kan klubben sitte igjen med flere hundre tusen kroner.

– Dette er helt klart den beste dugnaden i Kløftas historie, sier Kjetil.

TROR PÅ KAMP

Brødrene trenger ikke å diskutere mye om hvem som er favoritter.

– Men hvis LSK senker seg et par hakk, og Kløfta spiller som vi kan, så tror jeg det skal bli jevnere enn LSK tenker. Hvis vi går ordentlig i duellene og får dem sure så kan vi nok putte et par mål. Så kan det hende LSK drar det i land til slutt, sier Kjetil med et smil.

Lillestrøm var for øvrig på besøk i Bakkedalen så sent som i høst. Da gjennomførte de en treningsøkt for barna i Ullensaker-klubben. 

FAKTA 1. RUNDE I CUPEN

  • 4. divisjonslaget Kløfta får besøk av Lillestrøm fra eliteserien i 1. runde av cupen.
  • Kampen spilles i Bakkedalen onsdag 18. april. 
  • Kløfta kvalifiserte seg til runden etter å ha vunnet 2–1 borte mot Ottestad.
  • Eidsvold Turn og Ull/Kisa var direkte kvalifisert til 1. runde. Turn tar imot 2. divisjonslaget Kjelsås, mens Ull/Kisa møter Gjelleråsen fra 3. divisjon på bortebane.

LES OGSÅ: Skjevik tilbake i full sving for Hauerseter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no