20. jan
 
Kløfta-folket stilte mannsterke på cupfest: – Helt rått
Viste muskler også utenfor banen da Lillestrøm kom på besøk til Bakkedalen.

Publisert: 18.apr.2018 22:00
Oppdatert: 18.apr.2018 23:42

Antall publikummere var ikke talt opp umiddelbart etter kampslutt. Uansett, for spillerne på Kløfta-laget var rammene rundt cupkampen mot Lillestrøm noe helt annet enn hva de er vant til fra hverdagen i 4. divisjon.

– KJEMPEGØY

– Dette var kjempegøy. Vi hadde et håp om at det skulle komme mange mennesker, og dette var rett og slett bare skikkelig gøy. For oss var det en seier selv om vi ryker 3-0, sier keeper Alexander Thire Beinov.

To scoringer til Lillestrøm i førsteomgang gjorde at Kløfta aldri kom nær å detonere en cupbombe. Og redusert til ti mann i andreomgang hadde gjestene flere sjanser til å øke ledelsen enn Kløfta hadde til å slå tilbake. Thire Beinov i målet bidro stort til at det ikke ble flere baklengsmål.

Selv om de ikke går videre i cupen fikk Kløfta-karene opplevelser de sent vil glemme. Det samme gjelder publikum. Blant dem som bidro til å skape stemning var ungdommene Oscar Karlsen, Niklas Ruud Fayen, Vetle Kokkim, Trond Alexander Lorentzen, Eirik Tømta og Alan Shukur. Kameratgjengen hadde malt hver sin bokstav, fra stedet de alle kommer fra, på overkroppen.

KLØFTA-FANS

– Helt rått, oppsummerer gutta om å få være del av cupfest på Kløfta.

I pausen har de sett laget sitt havne under med to, uten at det legger noen stor demper på festen.

– Når Lillestrøm spiller i eliteserien og Kløfta i 4. divisjon er dette som forventet, sier Vetle.

De synes det er kult at Kløfta har et A-lag som har begynt å markere seg, både i cup og seriespill.

– De kom også høyt på tabellen i fjor, og har gjort det mye bedre de siste åra, sier Niklas.

Både små og store stilte i Bakkedalen med skjerf, flagg og ansiktsmaling. Julia Sandstrøm hadde sørget for å kle opp hunden sin i Kløfta-skjerf.

– Jeg synes han ble fin med det. Jeg tenkte at kanskje også han ville ha det på, ikke bare jeg, forklarer hun.

– FANTASTISKE RAMMER

Fra det ble klart at Kløfta skulle få delta i 1. runde har mange stått på for å gjøre møtet med drømmemotstander Lillestrøm til en fest. Kløfta-keeperen trekker fram alle dem i Kløfta-kulissene som har stått på for å gjøre 1. rundeoppgjøret til en minnerik affære.

– Fantastiske rammer. Det er så mange ledere og ildsjeler som har hjulpet til med dette. Det er korps, barn med bannere og også LSK-supportere, som gjør at dette blir en kjempefest, sier Thire Beinov.

Fra bakerst i banen synes han ikke de lyktes noe godt med lange baller mot et Lillestrøm-forsvar som har god trening i akkurat det.

– Men vi skal være takknemlige for at man fikk spille og være med på dette. Vegen fram hit har vært utrolig kul. Nå står vi her med hodet hevet, og nå skal vi rykke opp. Dette laget og denne klubben fortjener et opprykk til 3. divisjon, sier han.

ULL/KISA VIDERE

Selv om Kløfta ble slått ut er Ullensaker fortsatt representert i neste runde av cupen. Ull/Kisas 1. divisjonsmannskap vant 3–0 borte mot 3. divisjonslaget Gjelleråsen. Eidsvold Turn er ute etter 1–3 tap hjemme mot Kjelsås.

KAMFAKTA

  • Kløfta - Lillestrøm 0-3 (0-2)
  • Bakkedalen kunstgress
  • 0-1. 19. min.: Erik Brenden
  • 0-2. 29. min.: Thomas Lehne Olsen
  • 0-3. 75. min.: Ifeanyi Mathew
  • Rødt kort: Magnus Pettersen Hovde (to gule)
  • Dommer: Eivind Bodding, Haga
  • Kløfta startellever (4-3-3): Alexander Thire Beinov - Christofer Skiaker, Christian Westad, Eivind Damstuen, Wazgel Saleh - Steffen Nystrøm, Ole F. Westheim, Magnus Hovde - Remi Rød, Hawar Sale, Hiva Poor.

LES OGSÅ: I denne bua kan unge få låne dyrt sportsutstyr helt gratis

LES OGSÅ: Populært foredrag med håndballstjerne på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no