16. jun
DYTT. Foto: Skjermdump fra Youtube. Bildet er sladdet av EUB.
 
Kløfta-trener dyttet dommer i aldersbestemt fotballkamp
- Det er ubehagelig og selvfølgelig trist, sier dommer Inge Olav Seth.

Publisert: 29.aug.2017 14:15
Oppdatert: 30.aug.2017 07:49

Det var bloggen lokalfotballen.blog som først publiserte en video fra mandagens G16-kamp mellom Sørumsand 3 og Kløfta 2 der en trener fra Kløfta dyttet dommer Inge Olav Seth. Der kan også videoen sees i sin helhet.

- UBEHAGELIG

- Det er ubehagelig og selvfølgelig trist når trenere gjør sånt mot klubbdommere, sier Seth til EUB.

53-åringen er også dommeransvarlig i Sørumsand og sier det var tilfeldigheter som gjorde at det var ham selv og ikke en unggutt på 16-17 år som dømte kampen.

- Det var bare flaks at jeg steppet inn. Dette er mest trist og føyer seg inn i rekken av episoder mot dommere, og gjerne yngre dommere. Nå er ikke jeg akkurat ung og jeg tåler dette, men det hadde vært ille om det hadde vært en yngre dommer. På generelt basis er dette bekymringsfullt, sier Seth.

Saken er rapportert og til behandling i Akershus fotballkrets, og dommeren ønsker derfor ikke å si så mye mer om detaljene rundt selve episoden, annet enn at han ble dyttet og at kampen ble avbrutt.

- ALVORLIG

Ifølge Kløfta fotball-leder Kjetil Kokkim ønsker treneren ikke å uttale seg om saken til media. Kokkim sier at han derfor uttaler seg på vegne av hele klubben.

- Dette er en sak som vi i Kløfta fotball ser særdeles alvorlig på. Det er overhode ikke en oppførsel som er i samsvar med de verdiene Kløfta IL eller Kløfta fotball står for. Vi har fulgt opp saken ovenfor fotballkretsen og har også vært i dialog med Sørumsand. I tillegg følger vi opp denne aktuelle treneren, og har hatt møter med han og telefonsamtaler og ivaretar han på en best mulig måte. Så må vi avvente rapporten fra Akershus fotballkrets, sier Kokkim.

Dommerkonsulent Trond Ivar Døvle i Akershus fotballkrets sier at de ikke ønsker å kommentere saken mens den er under behandling.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no