18. okt
I STUDIO: 50-årsjubilanten ordnet litt av en gave til seg selv. På den nye klubbsangen «Heia Dal» har de fått en av landets mest suksessrike låtskrivere med på laget. Foran f.v.: Cornelia Lillenes, Medina Sealiti, Even Johan Johnsrud, Nikolai Arntzen, Fredrik August Arntzen, Dag Yri. Bak f.v.: William Kristoffersen, Randi Martinsen, Petter Aune Myhrvold, Anne Sofie Johnsrud, Desiree Arntzen.
 
Klubben fikk musikalsk elitehjelp i 50-årsgave
Fra Ole Ivars-låtskriver William Kristoffersen fikk forespørsel om å skrive klubbsang til Dal IL gikk det kun få dager før låta var ferdig innspilt.

Publisert: 10.okt.2018 12:30
Oppdatert: 10.okt.2018 12:43

– Kjempebra! Vi tar refrenget én gang til, lyder en stemme gjennom høyttalerne i Yri Studio. Stemmen tilhører studioeier Dag Yri, som holder til et par harde crosspasninger unna Dal stadion. For anledningen er studioet fylt opp av et knippe unge Dal-spillere. De står oppstilt foran mikrofonene for å kore på klubbens helt egne, splitter nye låt – som bærer tittelen «Heia Dal».

– HYGGELIG Å GI TILBAKE

Med på laget har de fått William Kristoffersen, mest kjent som låtskriver og bassist i Ole Ivars. 66-åringen kan føre opp blant annet åtte Spellemannpriser, en drøss gull- og platinatrofeer samt et titalls millioner digitale strømminger på CV’en. Nå kan han også notere seg for en spesialskrevet sang til Dal IL.

– Det er hyggelig å kunne gi litt tilbake. Selv har jeg to barn som har spilt fotball i klubben. Jeg hadde anledning til å bidra, så da satte jeg meg ned å skrev denne låta, sier Ole Ivars-generalen.

– Jeg er jo fra Råholt, så jeg håper ikke EIF og Turn blir sure på meg nå, humrer den mildt sagt erfarne musikeren. Derimot håper han den nye låta vil runge utover Dal stadion i forbindelse med fotballkamper.

FREMFØRES PÅ JUBILEUMSFEST

Nettopp det er også planen, ifølge Randi Martinsen, styremedlem i klubben som teller 190 aktive spillere og nærmere 350 medlemmer.

– Vi er litt paffe nå. Men først og fremst er vi fryktelig takknemlige for at William sa ja på kort varsel. Det blir nok noen tårevåte øyne når låta fremføres live av William og koret, sier hun og sikter til klubbens jubileumsfest.

Onsdag kveld inviterer idrettslaget alle til å bli med på 50-årsfeiringen som byr på en rekke aktiviteter i tillegg til urfremføringen av «Heia Dal».

– Blir låta å høre andre steder?

– Så langt har vi ikke rukket å tenke ennå, ler Martinsen, som ikke utelukker at innspillingen havner på strømmetjenesten Spotify etterhvert.

– Det er jo ikke en Ole Ivars-låt dette her, men en skal aldri si aldri, svarer Kristoffersen på spørsmål om det folkekjære bandet kan komme til å spille låta på sine konserter.

GØY, MEN RART

Mens klubbens G16 og J17-lag befant seg på treningsleir i Spania, debuterte noen av klubbens yngre spillere som sangartister.

– Det er gøy å synge, men det er litt rart å høre seg selv etterpå, fniser de ferske artistene da de får høre resultatet.

– Jeg sang jo altfor høyt, men ikke skriv det ’a, trygler Petter Aune Myhrvold (11) med et stort smil rundt munnen.

Fakta

  • Idrettslaget ble etablert i 1968, og fyller 50 år i år.
  • Har cirka 370 registrerte medlemmer og omlag 190 aktive.
  • Fotballen har vært og er den store motoren i idrettslaget, i tillegg til en aktiv bordtennisgruppe.
  • Deres hjemmearena er Dal Idrettspark, og fra 2017 overtok de også fullt eierskap av Dal grendehus.
  • Kilde: dalil.no

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no