25. jun
DUGNAD: Anne Gulbrandsen er heltidsstudent ved veterinærhøgskolen i Oslo. Takket være et spleiselag får hun likevel oppfylt drømmen om å gå skøyte-VM.
 
Spleiselag tar heltidsstudent Anne Gulbrandsen til VM i Kina: – Responsen har vært helt ekstrem
Selv om det koster for mye for en student på budsjett får skøyteløperen fra Eidsvoll likevel realisert VM-drømmen.

Publisert: 13.feb.2018 06:00
Oppdatert: 12.feb.2018 14:14

I norsk skøytesport er det ikke bedre stilt enn at utøvere på Anne Gulbrandsens nivå, rett under de aller beste, må betale egenandel for å representere Norge i mesterskap. Eidsvold Turn-løperen er tatt ut til sprint-VM 3. og 4. mars. Mesterskapet foregår så langt unna som i Kina, og for å delta må Gulbrandsen dermed ut med mellom 15.000 og 20.000 kr.

– Det er noe vi er vant med. Det er alltid egenandeler fordi det er for dårlig økonomi i Skøyte-Norge. Det er jo kjedelig, og kan gjøre at folk ikke har råd å holde på. Men jeg har vært heldig med at Eidsvold Turn og foreldre har bidratt. Ideelt sett skulle det blitt dekket, men man får ikke gjort så mye med det når sporten ikke er like populær som for eksempel langrenn, sier Gulbrandsen.

INNSAMLINGSAKSJON

Anne studerer ved veterinærhøgskolen i Oslo på fulltid ved siden av skøytesatsingen. Egenandelene må derfor i stor grad dekkes av den lokale klubben, men det er begrenset hvor mye en liten klubb som Turn kan stille opp med over tid. Derfor har de sammen startet en internettbasert pengeinnsamling for å finansiere VM.

– Det er ikke så lett å dekke selv, og mamma og pappa har alltid støttet meg økonomisk som med mange andre i idrett. Men når vi nå skal reise så langt, og egenandelen blir såpass stor, så prøver vi derfor et forsøk for å se om det er noen som ønsker å gi småsummer. For det er mange som er interesserte i skøyter, også i lokalmiljøet, sier Anne.

– HELT TOPP

Spleiselaget har allerede rundet 16.000 kroner med 23 dager igjen.

– Jeg synes responsen har vært helt ekstrem. Det er kjempegøy at det har gått så fort. Nå blir antakeligvis nesten hele turen dekka. Det er jo helt topp. Så får jeg finne ut hvordan man skal takke alle som har bidratt, sier Anne.

Hun trappet egentlig ned satsingen denne sesongen for å satse på veterinærstudiene. Likevel har hun opplevd det ene høydepunktet etter det andre med skøyter på beina. Verdenscupdebut, EM, og nå VM i Kina.

– Jeg er veldig fornøyd med studievalget. Jeg savnet å være del av et studiemiljø selv om det blir en tidskonflikt nå som det har gått så mye bedre på skøyter enn jeg hadde sett for meg, Men jeg tar en vurdering etter sesongen, og så er det bare å glede seg over det man får oppleve nå, sier hun.

Å gå VM for Norge har vært et stort mål for Anne i mange år.

– VM er liksom noe av det største, så det er bare kjempegøy å få være med, sier Anne.

 
TIDSKONFLIKT: Med heltidsstudier og skøytegåing på toppnivå får Anne lite tid til å slappe av.
LESESALEN: Anne Gulbrandsen synes det er godt å være del av et studentmiljø.
STORTRIVES: Anne Gulbrandsen trappet ned satsingen for å satse på veterinærstudiene. Hun stortrives med valget.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no