23. mar
SEIER: Kristian Rud med pokalen. Foto: Kristin Rud
 
Kristian (15) holdt buret rent
Kristian Rud fra Dal står i mål for LSKs førstelag. De gikk helt til topps i Norway Cup, og Rud holdt buret rent i seks av ni kamper.

Publisert: 07.aug.2017 14:00
Oppdatert: 07.aug.2017 14:56

Lillestrøm SKs gutter 16-lag tok seg helt til finale i a-sluttspillet i årets utgave av Norway Cup. I LSK-målet står Kristian Rud fra Dal, som var med å slå Røa IL 3-2 i finalen.

I gruppespillet imponerte LSK kraftig, og slapp inn kun ett mål. Det kom mot Sunndal IL, men med 15 mål fremover gikk de lett videre til a-sluttspillet. Målvakt Rud holdt etter målet mot Sunndal IL buret helt rent frem til kvartfinalen mot spanske Alfaz del Pi. 2-2 etter full tid gav straffesparkkonkkuranse som LSK vant 4-2. Deretter ble det en ny kamp uten mål i mot da HIF-Stein fra Hammerfest ble slått komfortable 4-0. I G16-finalen mot Røa ble det igjen spennende, men LSK trakk til slutt det lengste strået, med 3-2 over oslolaget.

- Det var veldig morsomt å spille, og hele laget jobbet hardt. Det å spille en finale er supermorsomt; En ren nytelse. Ekstra deilig er det jo å ta med pokalen hjem, forteller Kristian selv til EUB. En stor takk rettes mot trener Odd Helge Dønnum.

- Jeg har jobbet med Odd Helge siden jeg var ti, så han må få noe av æren for at jeg har kommet så langt. Han er en meget god trener, skryter Rud.

LSKs førstelag og Rud spiller til daglig i den nasjonale serien for 15- og 16-åringer, men prestasjonen under Norway Cup er ekstra imponerende: I G16-klassen stilte ikke færre enn 177 lag - Norway Cups desidert største klasse.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no