22. apr
 
Kristian Monsen slo sin egen rekord i Mistbergløpet med 35 sekunder
MISTBERGET. Vinnertiden 28:09 er kun 21 sekunder bak rekordtiden til Per Christian Torgersrud.

Publisert: 04.jun.2017 17:32
Oppdatert: 04.jun.2017 20:48

I år som i fjor ble teten i Mistbergløpet preget av lokale Kristian Monsen fra Ull/Kisa og østfoldingen Ulrik Grevle Lolland fra Moss IL. De to stakk i veg fra starten av løpet, og Lolland holdt følge med Monsen lenge. 

– Jeg er veldig fornøyd med både tiden og løpet, sier Kristian Monsen selv til EUB etter endt løp. 

Omtrent halvveis måtte Lolland slippe O2-snapperen fra Kisa. 

– Omtrent halvveis fikk jeg noen meter på ham, men han var ikke langt bak trass i at det ble noen meter mot slutten. Det blir ekstra morsomt å vinne når det er såpass hard kamp, sier Monsen, som forteller om et tungt løp lørdag. 

– Det er kanskje først og fremst en kamp mot seg selv for å holde helt til mål, og jeg var veldig sliten siste halvdel, sier Monsen, som altså er kun 21 sekunder bak rekorden. 

SPESIALTRENING OG LØPSVÆR

Monsen er usikker på om rekorden kan havne hos ham etter hvert. For å presse tiden ytterligere ned er det flere faktorer som spiller inn. 

– For min del må jeg nok være i enda litt bedre form og kanskje spesialtrene enda mer på motbakkeløp. Men man må også ha flaks med løpsværet, og da kanskje mest eventuelle vindretninger. Det samme gjelder temperatur. I år var det sånn sett gode løpsforhold, mens det i fjor var ganske varmt. Om jeg er i god form om ett år så hadde det vært morsomt å gå for løyperekorden, men det tar jeg litt som det kommer, sier Monsen, som forteller at selv om han er usikker på hvor lenge han kommer til å trene så vidt mye som han gjør nå, har han VM i vintertriatlon i januar i bakhodet. 

BURAAS I BAKKEN

Kombinertutøver Lars Halvdan Buraas ifra Hurdal markerte seg også meget sterkt i årets utgave av motbakkeløpet. Buraas vant klassen M20-22, men tiden var også den fjerde beste totalt. Buraas løp på 30:33. Selv om løpet er en hard konkurranse, valgte Buraas å benytte anledningen til å bruke det som en treningsøkt. Buraas satte for øvrig ny personlig rekord i Mistbergløpet under «treningsøkta».  

– Jeg er godt fornøyd med løpet! Dette var en solid «pers» fra tidligere ganger jeg har deltatt i Mistbergløpet. Dette var én av tre hardøkter denne uken som en del av en hardbolk med utholdenhetstrening. Nå satser jeg på at jeg blir enda sterkere med rolig trening. Det er jo også veldig viktig for meg å få trent nok i hoppbakken framover, sier kombinertutøveren, som allerede til helgen håper å få utbytte av hardtreningen når kombinerteliten samles i Oslo for Oslo Skishow. 

– Jeg er klar for Oslo hvor kombinerteliten skal ha to renn, avslutter Buraas.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UNGE. Mistbergløpet er selvsagt ikke bare for de voksne milslukerne. Også barna deltar, her representert ved Daniel Hoff Morterud (42) fra arrangørklubb NEIL og Marius Myran (33). Foto: Bjørn Hytjanstorp
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no