26. jan
PÅ BAR BAKKE. De ber til værgudene om lengre og fyldigere snøvintre. Nå starter flere aktører opp et prosjekt for å legge til rette for mer kunstsnø.
 
Kunstsnø kan være vinterredningen
ØVRE ROMERIKE. Akershus skikrets satser nå på nye snøproduksjonsanlegg – også i de mindre anleggene.

Publisert: 22.mar.2017 11:42
Oppdatert: 22.mar.2017 12:21

– For at vi skal holde trykket oppe når det gjelder rekruttering må vi ha flere anlegg med snøproduksjon. Ikke bare de store anleggene, men også mindre anlegg som kan gi barna skimuligheter i nærmiljøet. Dette er et satsingsområde for kretsen i de neste årene, sier Thor Gjelsvik, administrasjonssjef i Akershus og Østfold Skikrets.

De siste årene har vintrene med natursnø nesten uteblitt flere steder, og for en del klubber og nærmiljøanlegg har kunstsnø vært redningen. Flere klubber i Akershus har sett nødvendigheten av å investere i kunstsnøanlegg, og flere – deriblant Eidsvold Værks Skiklub – går med planer for en slik investering.

Gjennom et ferskt prosjekt har representanter for Nes Skianlegg, sammen med Akershus fylkeskommune og Akershus skikrets, gått inn for å bidra og hjelpe disse klubbene, hvor erfaringer vil bli delt. Prosjektet vil også ha fokus på å lage snø som skal ligge sommeren over for å lage skiløyper tidligere i vintersesongen. 6.000 m3 kunstsnø dekker én to kilometer lang skiløype med tykkelse på 50 cm og bredde på seks meter.

LES OGSÅ: Medlemmer betaler ikke – skylder 66.000

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no