19. apr
KNALLGODE. Med landslagssamling i Alfhallen er mange gode samlet på ett sted. Her er Øyvind Solbrekken Flatla og Simon Kolstad Claussen foran. Bak fra v.: Odd Arne Brekne, Sina Busk og Stian Bogar.
 
Landets beste skyttere har flyttet til Ullensaker
BORGEN. Alfhallen er en magnet for toppskyttere

Publisert: 29.mar.2016 11:11
Oppdatert: 27.jan.2017 14:02

Alfhallen er en magnet for de beste skytterne i landet. Nå er en rekke landslagsskyttere flyttet til Ullensaker. Så mange av landets beste matchskyttere i rifle er bosatt i nærområdet at landslagsskytterne har faste treningskvelder i hallen!

- For oss skyttere er det ingen tvil. Det er Alfhallen som er årsaken til at vi har flyttet hit, sier Simon Kolstad Claussen til EUB. Han leide først en leilighet, men i fjor fant han ut at det var like greit å kjøpe den.

FLOTT ANLEGG

- Anlegget i Alfhallen er av meget høy kvalitet. Flere av oss var for en tid tilbake i Colorado i USA, som anses for å være nasjonalanlegget der borte. Alfhallen er ikke dårligere og er naturlig nok vårt nasjonalanlegg for rifleskyting, sier Kolstad Claussen.

Tidlig sist uke var det norske militærlandslaget på samling i hallen og da de var ferdig, var det duket for det sivile landslaget under ledelse av Espen Berg-Knutsen som brått og uventet måtte overta som landslagstrener. for kort tid siden.

LES OGSÅ: Flytter til Ullensaker for å skyte i Alfhallen

INNFLYTTERE

Stian Bogar er bosatt på Ekornrud med sin familie.

Odd Arne Brekne har skaffet seg leilighet i Ullensaker.

Simon Kolstad Claussen har kjøpt seg leilighet i kommunen.

Håkon Sørli, Daniel Sørli, Hanne Skarpodde og Kjell Aarskog er andre skyttere på høyt nivå som nå er bosatt i kommunen. Og de som ikke bor i Ullensaker, er bosatt i nabokommuner med

Øyvind Solbrekken Flatla har kjøpt hus i Ullensaker sammen med Andrea Wick. Andrea er tidligere NM-vinner i pistolskyting og hun satser nå på rifleskyting.

BLIR ABONNENT: Få tilgang til alt som publisere på eub.no

VIKTIG NÆRHET

- Nærheten til Alfhallen var helt avgjørende for at vi flyttet til Ullensaker, bekrefter Øyvind Solbrekken Flatla smilende.

- Jeg ønsket å satse på rifleskyting og med det behovet for trening vi har, når man er på landslaget, er det avgjørende å bo i nærheten av et slikt anlegg, sier han.

Solbrekken Flatla har full jobb som SAP-konsulent innen data.

Enorm trening er en forutsetning for å bli god. Odd Arne Brekne skyter cirka 5000 skudd hver eneste måned.

- Litt færre skudd blir det i intense konkurranseperioder, men jeg skyter nok 30000-40000 skudd i løpet av et år, sier Odd Arne Brekne.

NM er en av uttakskonkurransene med tanke på en OL-billett. Verdenscup i Rio i april og München i mai, er de andre store og viktige uttakskonkurransene.

LES OGSÅ: De første skuddene i Alfhallen

STORE INVESTERINGER

Alhallen er utstyrt med topp teknisk utstyr.

- Vi oppgraderte nylig utstyr for 600 000 kroner. Nå har vi en god del optiske skiver, som det heter. Det viktigste sammenlignet med tidligere er at de nye skivene er vedlikeholdsfrie. Det betyr mye når det skytes over 700 000 skudd i hallen i løpet av et år, sier Bergsvein Bårdstu i Kisen MSL.

- Hallen er dessuten viktig for mange andre enn landets beste skyttere, slår Bårdstu fast.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no