16. nov
– SPENNENDE: FUVO-leder Tom Hagen vil gjøre alt i sin makt for at NFF skal velge Opakermoen i Nes framfor Olaløkka i Ullensaker til sitt nye landslagssenter. – Dette er fryktelig spennende, sier han.
 
Landslagssenteret havner på Øvre Romerike: Lokale fotballklubber i duell om gigantisk anleggsløft
Fotballforbundet står igjen med kun to alternativer for plassering av sitt nye landslagsanlegg.

Publisert: 28.jun.2018 21:00
Oppdatert: 28.jun.2018 19:10

Norges Fotballforbund skal bygge nytt stort treningsanlegg for sine landslag, og EUB avslørte tidligere i sommer at de gjenværende alternativene til plassering var Olaløkka i Ullensaker, Opakermoen i Nes, samt Lier.

De siste ukene har forbundet finsiktet seg ytterligere inn på målet. Nå jobbes det videre med kun to av stedene.

Duellen står mellom Sand IL og deres Olaløkka, og Nes-klubben FUVO på Opakermoen.

– Det vil uansett bli et kjempeløft å få et slikt anlegg til Øvre. Så må jo vi spille inn alle våre fortrinn kontra Olaløkka, da det også betyr et stort anleggsløft for klubbene, sier FUVO-leder Tom Hagen.

ULLENSAKER ELLER NES

Anleggssjef Ole Myhrvold i NFF har tidligere uttalt til EUB at ulempene med Olaløkka er flystøy og at det er snørikt. Forbundskomiteen legger imidlertid vekt på å være nærme flyplassen.

– Det er ingen Amerika-reise til flyplassen herfra heller. Her er det allerede et stort klubbhus og garderobefasiliteter man kan bruke fra dag en, slik at man kan bygge de andre fasilitetene litt over tid. Man kommer også til et veletablert fotballmiljø. Nes har en del mindre nedbør, blant annet snø, i forhold til Ullensaker, Gardermoen og Olaløkka. Så er det selvsagt flystøyen, den merker vi ikke antydning til, sier Hagen om fordelene med Opakermoen.

Fotballforbundet har imidlertid uttrykt at en svært god mottakelse, fra alle involverte i Ullensaker, er mye av grunnen til at Sand ILs område er høyaktuelt. På Olaløkka er også området regulert, slik at de i praksis kan stikke spaden i jorda til høsten – i motsetning til Opakermoen.

– Det er en ulempe, men der føler jeg Nes kommune har vært veldig framoverlente i det siste. Uten for mange innsigelser kan de reguleringene gå på 8–9 måneder, og da kan man eventuelt kjøre en byggesak parallelt. Vi er avhengige av andre instanser, men der har de vært positive, sier Hagen.

KOM INN PÅ OVERTID

Sand IL og fotballforbundet har vært i dialog om dette prosjektet siden 2012, og siden har en rekke andre plasseringer blitt vurdert og vraket. FUVO kom på banen i vinter.

– Vi kom inn litt på overtid da det sto mellom Olaløkka og Lier. Vi har hatt planer om å bygge en fotballhall i 2–3 år, og da vi tok kontakt med NFF for å prate om muligheter for leie så dukket denne muligheten opp, sier Hagen.

Samtalene mellom klubbene og fotballforbundet fortsetter etter sommeren. I samarbeidet mellom FUVO og NFF er det snakk om bygge anlegget på skogsområdet rett ved siden av dagens utnyttede område. Her er det skissert to gressbaner med undervarme og en kunstgressbane med undervarme, tilrettelagt for å bygge hall over. Mellom to av banene blir det tribune, med garderober og andre fasiliteter under. I tillegg er det lagt opp til overnatting for 30 personer, beregnet på aldersbestemte landslag. Planene er stort sett like de for Olaløkka, men der er det lagt opp til ytterligere en kunstgressbane. 

– For oss ville dette betydd mye av det samme som hos Sand, både for klubb, lokalmiljø og kommune. Så når vi kom inn på dette syntes vi det var fryktelig spennende. Ikke bare er det snakk om å få et fenomenalt idrettsanlegg, det gir jo også oppmerksomhet og en hel del synergier for klubben, sier Hagen.

FAKTA - CAMPUS NORWAY

  • Norges Fotballforbund har i nærmere ti år hatt konkrete planer om å bygge et treningsanlegg for sine landslag.
  • Olaløkka på Sand i Ullensaker og Opakermoen i Nes er de to alternativene som gjenstår.
  • Planene innebærer å bygge flere baner, både med naturgress og kunstgress, med tilhørende fasiliteter.
  • Dette senteret, som går under navnet Campus Norway, skal være base for både aldersbestemte landslag og A-landslag.

LES OGSÅ: Bjerke vil bygge ni nye fotballbaner

LES KOMMENTAREN: 100-årige Sand IL har sitt livs mulighet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no