19. apr
INNSATS: De unge løperne i Langtrampen satte opp stor fart helt fra start.
 
Langtrampen samler flere generasjoner
Over 150 løpere i alle aldre stilte til start da årets første løp av Langtrampen gikk av stabelen ved Preståsen skole.

Publisert: 04.jun.2018 18:00
Oppdatert: 04.jun.2018 13:05

Til tross for sterk sol og mange varmegrader satset løperne som deltok i det første løpet av den 39. utgaven av løpskarusellen Langtrampen for fullt helt fra start. Langtrampen-general Odd Blakkisrud oppfordret løperne nettopp til å ta det litt med ro til å begynne med på grunn av den sterke varmen. Imidlertid så det ikke ut til at alle lyttet til dette rådet, men alle kom seg til mål med helsa i behold.

NOEN FÆRRE

– Det deltok 156 løpere, som er noe færre enn i fjor. Det er nok flere årsaker til det. Det kolliderte blant annet med UKI-karusellen, og så var det også noen skoleavslutninger. Det var også noen elever som var på tur. Tidligere år har vi sett at det kommer flere til det andre løpet. Da kan man allikevel fullføre tre løp og motta premie, sier Blakkisrud.

Alle de voksne deltakerne får en keramikkplakett med motiv malt av Torill Blakkisrud. Barna får hver sin porselenskopp med samme motiv, som i år er en hare. Dette er helt unike premier, som for mange har blitt samleobjekter.

FÅ TRIMMERE

– Jeg er egentlig litt skuffet over deltakelsen i trimklassen. Der var det med bare 11 personer. Dette er en klasse som er ment for dem som bare vil gå seg en tur og ha det sosialt, sier Blakkisrud.

Det var 25 personer som deltok på to kilometer med tidtaking, 30 løp 5,6 kilometer på tid og åtte valgte 11 kilometer med tidtaking. I barnekarusellen deltok det 82 løpere, sier Blakkisrud.

De aller yngste løp 200 meter. De noe eldre barna kunne løpe 800 meter, to kilometer eller 5,6 kilometer. Barnekarusellen ble startet i 2011, og er veldig populær. Etter målgang vanket det både is og smoothie, noe som tydeligvis smakte godt i varmen.

Neste løp er 21 juni. De to siste løpene arrangeres 23. august og 13. september. Alle løpene har start og mål ved Preståsen skole.

LES OGSÅ: Mai har vært nesten seks grader varmere enn normalen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VETERANER: Per Engh (85, t.v.) og Egil Bjerke (75) har begge deltatt i Langtrampen siden starten for 39 år siden.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no