18. jul
HJEMME: Skihopper Lars Brodshaug Berger ved Lysakerbakken hjemme i Eidsvoll.
 
Brodshaug Berger har hoppet 221 meter: – Målet er å slå rekorden min
For fjerde år på rad er Lars Brodshaug Berger tatt ut som prøvehopper i Vikersundbakken.

Publisert: 15.mar.2018 08:30
Oppdatert: 15.mar.2018 08:30

Dagen før verdenseliten inntar Vikersundbakken med superfinalen av RawAir oppfylles den store drømmen for en rekke unge norske hoppere; de får hoppe skiflyging. Eidsvollingen Lars Brodshaug Berger har en av svært få som er tatt ut som prøvehopper alle de fire siste årene.

BURSDAG

Berger fyller 23 på fredag. Det kan han markere med å slå sin egen personlig rekord på hele 221 meter.

– Målet er å slå rekorden min fra 2015, forteller han. Av årets prøvehoppere er det kun Sigurd Søberg Nymoen som har hoppet lenger enn Eidsvoll-hopperen. Det skjedde samme år som Berger hoppet 221 meter.

Dette er en unik mulighet for hopperne som normalt hopper Norgescup og B-verdenscup. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å hoppe i skiflygingsbakker utenom verdenscuprenn. Å bli tatt ut som prøvehopper er derfor kanskje den eneste muligheten disse får til å hoppe skiflyging, om de ikke kommer gjennom det trange nåløyet og får plass på landslaget.

– MODIGE

– Uten modige prøvehoppere kunne vi ikke arrangert skiflyging. Vi i juryen er avhengige av å få svar på forhold i tilløpet, hvilken fart vi kan sette og hvordan det er å hoppe i bakken, sier rennleder Ole Gunnar Fidjestøl.

– Vær, fart og hopperens form er de tingene som bestemmer hvor langt du kan hoppe. Hvert år er det alltid noen prøvehoppere som strekker seg langt ned i bakken under prøvehoppingen, og virkelig får kjenne på skiflyverfølelsen, forteller Fidjestøl.

Hopperne skal teste bakken torsdag og fredag, og et utvalg av de prøvehopperne som gjør det best blir med videre som prøvehoppere både lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Lars bærer stolte tradisjoner videre

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no