25. jun
IMPONERT: Mona Hytjanstorp Bahus fra Nannestad leder Stiftelsen ALS norsk støttegruppe. Arkivfoto: Michelle Løken
 
Mottakeren av syklistenes pengeinnsamling: – Dette varmer virkelig i hjertet
Før Morten Sand og turfølget har tatt et eneste tråkk på sykkelen strømmer pengene inn til innsamlingen for ALS norsk støttegruppe. – Jeg ble så glad når jeg også denne nyheten, sier leder Mona Hytjanstorp Bahus fra Nannestad.

Publisert: 07.jun.2018 14:47
Oppdatert: 07.jun.2018 15:00

EUB fortalte i midtuka om Morten Sand, som ble påmeldt den store styrkeprøven av sin kone, og som stiller til start som enkemann. Morten og turfølget har startet en innsamling der de hadde som mål å få inn hundre kroner for hver av de 543 kilometerne fra Trondheim til Oslo. Mottakeren av pengene skal være Stiftelsen ALS norsk støttegruppe, på bakgrunn av at Morten i oktober 2017 mistet sin kone av denne sykdommen.

GLAD

Stiftelsen har sin base i Nannestad og er ledet av Mona Hytjanstorp Bahus.

– Jeg ble så glad når jeg så denne nyheten. Dette varmer virkelig i hjertet. Det var også veldig moro å se bilder av dem der de har vår logo. De har virkelig lagt ned arbeid i dette og det er bare utrolig bra, sier Hytjanstorp Bahus til EUB.

Torsdag formiddag, lenge før et eneste tråkk på pedalen er tatt, er målet for lengst passert. I skrivende stund har de samlet inn 68.585 kroner fra 299 donorer.

– Jeg er veldig imponert over at de snart er oppe i 70.000 før de har satt seg på sykkelen, sier Hytjanstorp Bahus.

OPPFORDRING

Pengene er øremerket forskning.

– Dette hjelper oss ikke bare med forskningsmidler, men også med å sette søkelyset på sykdommen. For det er veldig få som kjenner til den, sier Hytjanstorp Bahus som har en oppfordring til folk den 15. juni.

– Jeg oppfordrer alle til å heie gutta fram gjennom sykkelrittet. De fortjener virkelig et klapp på skulderen, sier hun.

LES OGSÅ: Flytter for å være med triatloneliten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no