17. sep
LITE BRUKT: Etter en oppsving i årene etter 2010 har lite snø de siste årene ført til at det knapt har blitt hoppet på ski i Kvernlia.
 
Lederen i hoppgruppa ser mot helårsanlegg: – Må ha kunstsnø for å få aktivitet
Hoppgruppe-leder Ken Roar Elverum mener Ullensaker er avhengige av et helårsanlegg for at det lokale vintersportsmiljøet skal blomstre.

Publisert: 06.des.2017 19:00
Oppdatert: 06.des.2017 20:21

– Nå er aktivitetsnivået veldig dårlig. Tilnærmet lik null, sier Ken Roar Elverum, leder av hoppgruppa i Ullensaker skiklubb.

De siste par vintrene har det knapt vært snø i hoppanlegget Kvernlia på Jessheim.

– Vi har så vidt hatt åpent ei uke eller to de to siste vinterne. Da blir det sjanseløst, sier Elverum.

Helt mørkt er det likevel ikke. Anlegget er nylig oppgradert, og om det faktisk kommer nok snø blir det preppet og tilrettelagt for skihopping.

– Da kommer det nok folk for å prøve, sier han.

– SPENNENDE Å FØLGE DEM

De begynte på null også da Elverum kom inn og blåste liv i klubbens hoppmiljø tilbake i 2010. Etter hvert besto miljøet av ti-femten hoppere, blant andre Eva Elise og Esben Alexander Johansen Amble, før de aller fleste har gitt seg med årene. Også en annen fra denne gjengen, 99-modellen Michael Alderin Berg, holdt det gående og hoppet aktivt så sent som forrige vinter. Elverum, som av Eva og Esben får en stor del av æren for at de den dag i dag satser på sporten, synes det er morsomt at duoen har holdt det gående.

– Amble-søsknene tok vare på den sjansen og mulighetene de fikk og har vært flinke til å jobbe. Det blir spennende å følge dem videre, sier Elverum.

TRENGER HELÅRSDRIFT

Hvis det skal utvikles nye hoppere fra nærområdet setter lederen i hoppgruppa sin lit til at et helårsanlegg i Rambydalen, slik hovedstyret i Ullensaker skiklubb har vært en pådriver for i en årrekke, skal bli realisert.

– Det vil være en nøkkel for hele skiidretten i Ullensaker, med alpint, skiskyting og hopp samlet, framfor å være på spredte anlegg. Man må ha kunstsnø for å få aktivitet, det ser vi også andre steder. Det må et vinteranlegg til med helårsdrift, plast om sommeren og felles snøproduksjonsanlegg så man får kunstsnø i bakken. Det må noe sånt til for å få en oppblomstring, sier Elverum.

LES OGSÅ: Ragnhild Haga spiller alle kortene sine riktig

LES OGSÅ: Med denne nye maskinen kan Åsen IL lage flere skihelter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no