21. apr
LOKALE. F.v.: Katrine Harberg, Julie Granum og Emma Holtet kan vinne Lerøyserien med Nit-Hak. Siste runde spilles 1.- og 2. april i Drammen. Alle foto: Nit-Hak håndballklubb
 
Katrine Harberg, Julie Granum og Emma Holtet spiller på landets ledende 18-årslag i håndball
ULLENSAKER/EIDSVOLL. Talentene fra Jessheim og Eidsvoll topper Lerøyserien med sin nye klubb.

Publisert: 16.mar.2017 14:00
Oppdatert: 17.mar.2017 11:44

Lerøyserien er Norges Håndballforbund sitt landsomfattende tilbud til 18-årslag. Før siste runde ligger Nit-Haks jenter 18-lag helt øverst på tabellen som inneholder de 16 beste lagene i landet. På laget spiller Jessheim-jentene Julie Granum, Emma Holtet og Katrine Harberg fra Eidsvoll.

– VELDIG GØY

– Det er veldig gøy. Før sesongen var målet å ta medalje, så det er veldig gøy at det nå er opp til oss selv om vi tar gullet, sier Harberg til EUB.

Den tidligere Eidsvold Turn-spilleren har vært i Nit-Hak i to sesonger. Holtet og Granum meldte overgang fra Ull/Kisa på forsommeren. Alle tre har slitt med skader denne sesongen, men har likevel bidratt til Nit-Hak-suksessen og er på full fart tilbake. Ved siden av å hjelpe Nit-Hak til medalje har Harberg personlige ambisjoner på tvers av flere lag.

– Mitt første mål nå er å komme med på juniorlandslaget igjen, tilbake etter skadeavbrekket jeg hadde. Så er det å etablere meg videre i Oppsal sin Grundig-liga-tropp, forteller hun.

DEBUTERTE PÅ TOPPNIVÅ

For på nyåret fikk Harberg debutere på aller øverste nivå som 17-åring for Nit-Haks samarbeidsklubb Oppsal.

– Det var veldig bra. De er veldig flinke til å passe på at det er riktig tidspunkt å debutere, og de bruker deg i kampene du vet du kan til noe av det du har øvd på, forteller Harberg.

Hittil har hun fått tre kamper i Grundig-ligaen. Den første var mot storlaget Larvik.

– Det ga litt ekstra nerver å spille mot dem, for de har spillere jeg har sett opp til siden jeg begynte å spille håndball, sier Harberg.

– SPENNENDE

Julie Granum og Emma Holtet er født i 2000 og er ett år yngre enn Harberg. I Lerøyserien møter de motstandere født i 98. På grunn av skader har den tidligere Ull/Kisa-duoen ikke fått spilt like mye i Lerøyserien som Harberg. På veg til å bli hundre prosent igjen har de uansett spilt mer og mer, og trener Tommy Langås forteller at de i høyeste grad bidratt til lagets suksess. Alle tre har rukket å gjøre et solid inntrykk i sin nye klubb.

– Julie er den som har mest «punch» i spillet sitt, både i hodet og kropp, men har ikke blomstret helt ennå på grunn av skadeproblemene. Kathrine er 1.84 høy, venstrehendt og har ekstremkvaliteter i forhold til skudd. Emma har også masse kvaliteter og noen utfordringer ved at hun har krefter vi ønsker å utnytte enda mer. Men de har ikke vært hos oss så lenge ennå, sier treneren.

Han forteller at alle tre er veldig spennende, lydhøre og morsomme å jobbe med.

– Disse jentene satser knallhardt på idretten sin. Vi ønsker å utvikle talentet og deres egenskaper som er litt ekstreme på hver sin side, sier treneren.

LES OGSÅ: Wang vil starte idrettsskole på Jessheim

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UNGE. Nit-Hak-laget består utelukkende av spiller født i 99 og 00. I Lerøyserien møter de også spillere født i 98.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no