20. jun
TAR ANSVAR: Thomas Petterson tar ansvar for Ullensaker Flyers både på og utenfor isen.
 
De voksne skiftarbeiderne i Flyers er klare over at de selv neppe blir hockeystjerner
Målet for dagens A-lag handler om morgendagens ishockeyspillere på Jessheim.

Publisert: 07.okt.2017 09:30
Oppdatert: 07.okt.2017 09:33

Ullensaker Flyers startet opp A-lag i seriespill for tre sesonger siden. Første året ble spilt på aller laveste nivå i norsk ishockey, før de året etter gikk opp to divisjoner til 3. divisjon B. Flyers skal kommende sesong spille i 3. divisjon A, samme nivå som i fjor.

HÅPER PÅ ETTERVEKST

– Det har gått litt fort i svingene, så vi vil ikke gå noe høyere opp foreløpig. På A-laget er vi en gjeng med eldre hockeyspillere, så håpet er å kunne få opp ungdommer fra klubben om 2–3 år, sier lagkaptein Thomas Petterson.

Ullensaker issportklubb har opplevd en stor vekst siden ishallen åpnet. Petterson er blant spillerne på A-laget som også er involvert i klubbens yngre rekker. I to år har han vært ansvarlig for klubbens hockey-SFO i Jessheim is- og flerbrukshall. For dagens A-lagsspillere handler de kortsiktige ambisjonene vel så mye om framtidens tilbud.

– Vi vet selv at vi ikke kommer til å bli noen verdensstjerner. Men vi håper å kunne holde laget på et rimelig nivå for å kunne sluse inn ungdom fortløpende. Det er viktig å ha et A-lag slik at spillerne ikke forlater klubben i 14-årsalderen, sier «TP».

MYE I DET BLÅ FOR FLYERS

Pettersons kapteinsverv er en av få offisielle roller i laget. Laget har ingen trener, som selv på dette nivået er rimelig unikt.

– Jeg vil tro at alle motstanderne våre har noen form for trener eller coach i boksen. Det er vi nok ganske alene om å ikke ha. Men vi er en ny klubb, sier Petterson.

Norges Ishockeyforbund har foreløpig ikke sluppet terminlisten for årets 3. divisjon A, men fjorårets sesong startet helt i slutten av oktober. Flyers har mistet tre spillere og fått inn fire nye mellom sesongene. Stallen består av spillere som kommer fra Ullensaker, Nes, Skedsmo og Oslo, i tillegg til kjernen av svensker som bor i klubbens nærområde.

– Vi ønsker å havne høyt på tabellen, men det er et par veldig bra lag i divisjonen. Og siden halve laget består av svensker som jobber skift på Gardermoen. får vi aldri stilt med fullt lag. Derfor må vi ta det kamp for kamp, sier Petterson.

LES OGSÅ: Herrene i Ull/Kisa innebandy har bykset oppover

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no