21. jul
 
Magne og Ragnhild Haga deltar på folkefest i Holmenkollen
Ragnhild Haga får selskap av lillebror Magne under helgens verdenscuprenn i nasjonalanlegget.

Publisert: 10.mar.2018 09:00
Oppdatert: 07.mar.2018 12:15

Søsknene Ragnhild og Magne Haga er blant de 30 utøverne som Norges Skiforbund har tatt ut til helgens verdenscup i Holmenkollen. Lørdag er det femmil med folkefest både på stadion og i Nordmarka, mens 30 kilometeren for kvinner går på søndag. Årets renn går i fri teknikk.

Landslagssjef Vidar Løfshus mener det er på sin plass å feire Norges OL-innsats med en skikkelig folkefest.

– I fjor hørte jeg det over 120.000 personer samlet til skifest, og vi håper selvfølgelig at minst like mange tar turen til Holmenkollen i år. Løperne forbereder seg på tøffe skirenn, og vi vet de setter så utrolig stor pris på den hjelpen de får langs løypa. Verdens hardeste femmil betyr blodslit fra start til mål og det trøkket gutta får i Holmenkollen ligner ikke på noe annet. Utøverne har forberedt seg godt og er klare for å gi jernet på lørdag, og de setter så stor pris på den hjelpen de får fra publikum, sier Løfshus.

For Magne, som fikk store deler av sesongen spolert med skade, har femmila i Kollen vært et stort mål. Nybakt OL-vinner Ragnhild sto over forrige helgs verdenscup for å være best mulig denne søndagen.

– Jentene også på søndag skal ut på en hard tremil, og det er viktig at publikum sparer litt av energien til jentene også, sier Løfshus.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no