19. jan
 
Malin Sofie er et spennende alpintalent
DAL. Merk deg navnet Malin Sofie Sund. Det har Norges Skiforbund allerede gjort. 14-åringen er et spennende alpintalent.

Publisert: 30.mar.2017 21:00
Oppdatert: 31.mar.2017 09:28

Ungjenta fra Eidsvoll vet allerede hva hun skal gjøre i påsken. Da skal hun nemlig til Whistler Mountain i Canada. Det er Norges Skiforbund som tar med Malin Sofie til Canada for å delta i en internasjonal konkurranse der. Eidsvolljenta er imidlertid ikke ukjent med å konkurrere utenlands, sin unge alder til tross. I fjor var hun i Kranjska Gora i Slovenia, der hun var uttatt til å delta i slalåmkonkurranser for ungdom.

VANT I TRYSIL

– Jeg kvalifiserte meg til Whistler-deltakelse under to renn i Trysil, forteller Malin Sofie til EUB.

Under storslalåmkonkurransen kjørte hun ut, men i slalåmrennet gikk det bedre.

– Da vant jeg, smiler ungjenta.

Til tross for utkjøringen og null poeng fra storslalåmen, gjorde seieren i slalåmkonkurransen at hun sikret seg en tredjeplass totalt. Det er det tre beste i klassen som fikk tur til Canada.

LIKER SEG I HAKADAL

Malin Sofie representerer Hakadal når hun kjører på ski.

– Det bare ble sånn. Jeg kjørte en del alpint i Åslia for Nannestad, men etter kort tid ble det Hakadal og Varingskollen i stedet.

– På ukedagene er det ofte tre-fire treningskvelder i Varingskollen og det blir veldig mange mil til og fra trening, sier pappa Sund, som er på plass på de aller fleste treningene.

– Noen ganger sier vi ingenting og andre ganger synger vi for full hals og koser oss. Det blir en del timer i bilen, innrømmer pappa Sund.

– Miljøet i Hakadal er kjempebra. Jeg har flere venninner jeg konkurrerer sammen med og liker meg kjempegodt i klubben, sier Malin Sofie.

– Jeg har egen servicemann og sjåfør. Jeg vet hvordan skiene skal prepareres og av og til, på samlinger, så gjør jeg det sjøl, men som oftest er det pappa som sliper stålkantene og preparere skiene, sier hun.

LIKER FART

Hun liker fart. Jo fortere det går, jo mer koser hun seg i bakken. Hun er imidlertid ikke gammel nok til å kjøre utfor. Derfor er super-G den raskeste disiplinene hun kan drive med, foreløpig.

– Det er morsomt når man føler man har full kontroll – i høy fart, innrømmer hun.

Under landsfinalen i alpint i fjor vant hun tre av fire disipliner. Hun var med på seierslaget i en kretskonkurranse og vant dessuten både super-G og storslalåm.

– Jeg har imidlertid klundret en god del i slalåm. Jeg har kjørt litt for runde svinger, har lent meg innover og har slitt litt med å få reine skjær gjennom svingene. I det siste har jeg fått litt «sving på sakene», ler hun.

Hun går i 9. klasse på Råholt ungdomsskole og har veldig lyst til å gå på skigymnas når hun skal over på videregående.

– Jeg er imidlertid litt usikker på hvilken skole jeg skal søke på. Men foreløpig har jeg god tid, før jeg må bestemme meg, da, smiler alpintalentet fra Dal.

LES OGSÅ: Knall forhold i bakken

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STØTTE. Gunnar Sund følger opp.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no