17. jun
AKTIV FAMILIE. Foreldrene Bjørnar og Dagmar Myrland synes det er morsomt å ta med seg barna Ole Bjørnar (7) og Daniel (5) på stolpejakt i hjemkommunen Ullensaker.
 
Før det var gått to uker av årets stolpejakt hadde over tusen meldt seg på: – Dette har tatt helt av
ULLENSAKER. Stadig flere jakter stolper på Jessheim.

Publisert: 28.mai.2017 06:00
Oppdatert: 28.mai.2017 06:31

Totalt 700 «jegere» deltok da Ullensaker orienteringslag hadde sin første stolpejakt i Ullensaker for to år siden. I fjor økte antall deltakere med to tusen personer. Årets sesong startet 1. mai og varer i fire måneder. Allerede før to uker var gått hadde så mange som tusen deltakere registrert seg.

SPENTE PÅ UTVIKLINGEN

– Dette har tatt helt av. Vi er veldig spente på hvor mange vi blir i år, sier Kari Kamstrup Hovind, leder i Ullensaker Orienteringslag.

Det er O-laget som har satt ut de totalt 100 stolpene. Den 1. mai hadde de et oppstartsarrangement på Nordbytjernet, og 24. mai fulgte de opp med mer rekruttering fra samme sted. Familien Myrland er blant de mange som var tidlig i gang med årets jakt.

– GØY Å LETE

Pappa Bjørnar forteller at interessen begynte med fjorårets stolpejakt. Eldstesønnen Ole Bjørnar lå da på stuegulvet og kartla poster, før resten av familien ble med ut i naturen. Når årets stolpejakt ble startet var syvåringen klar på at de skulle være med da startskuddet gikk på Nordbytjernet den 1. mai.

– Det er gøy å lete etter postene, sier Ole Bjørnar, som samtidig har lært seg å bruke kart mens han blir kjent i sitt eget nærmiljø.

Familien har bodd på Jessheim i snart ti år. Alle fire er med ut på jakten etter stolper.

– Dette er et veldig flott opplegg for hele familien. man blir også mye bedre kjent på Jessheim og i Ullensaker, sier mamma Dagmar.

SKAL TA ALLE HUNDRE

Eldstesønnen forteller at de så langt i år har registrert rundt ti stolper. I fjor tok de 99 av totalt 100. Det ble såpass sent og vått på høsten at de aldri gikk etter den siste.

– Etter hvert angret vi på at vi ikke tok den stolpen samtidig som vi tok andre stolper i nærheten av den, sier pappa Bjørnar.

Familien har dermed et naturlig mål for den inneværende jakten.

– Denne gangen begynner vi tidligere, for i år skal vi ha alle, sier Bjørnar.

Ullensaker orienteringslag markerte verdens O-dag den 24. mai. I den forbindelse la de opp til at skoler kunne prøve orientering, og på kvelden satt de opp en stand på Nordbytjernet. Der la opp til at alle interesserte kunne prøve vanlig orientering. Samtidig vervet de nye stolpejegere.

– Nå har vi 1700 registrerte. Det er vi veldig fornøyde med, sier Kari Kamstrup Hovind.

Lederen i orienteringslaget sier at de fleste stolpejegerne forteller at de har blitt vervet av venner og kjente.

– Det er aldri for sent å bli med. Stolpene står til 1. november, sier hun.

FAKTA OM STOLPEJAKTEN

Stolpejakten går ut på å finne stolper plassert rundt i kommunen. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en app på mobilen slik at man kan skanne QR-koden på stolpene.

Stolpejakten er for alle aldersgrupper og har som mål å aktivisere inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere, samt folk som bare ønsker å gjøre seg bedre kjent i kommunen.

Kart for Ullensaker kan hentes ved Ullensaker Servicetorg, informasjonen på Jessheim Storsenter, Villmarksbutikken og Circle K Jessheim.

LES OGSÅ: Gjorde jobben for Raumar på Tiomila

LES OGSÅ: Løp Holmenkollstafetten for at andre synshemmede skal få synet tilbake

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PÅ STAND. Leder Kari Kamstrup Hovind og Ullensaker O-lag fremmet både stolpejakt og vanlig orientering i forbindelse med verdens O-dag den 24. mai.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no