24. apr
HJEMMEHÅP: Ull/Kisa-løper Thomas Roth stiller på hjemmebane. Her i aksjon under fjorårets eliteheat på Jessheim.
 
Sterke løpere til Jessheim: – Norge har ikke sett tilsvarende 1500 m-konkurranse siden 80-tallet
Arrangør Ull/Kisa friidrett har samlet nærmere 150 løpere som skal vise internasjonal friidrett i toppklasse på Jessheim.

Publisert: 29.mai.2018 16:25
Oppdatert: 31.mai.2018 14:07

Torsdag kveld kommer hele norgeseliten på 1500 meter, samt et kobbel av sterke utenlandske løpere, til Jessheim for løpe fort på distansen. Bortsett fra Ingebrigtsen-brødrene er alle de beste norske løperne på plass.

– Som arrangør vil vi påstå at Norge ikke har sett tilsvarende 1500 m-konkurranse siden 80-tallet. For kvinner tror vi at det neppe har vært tilsvarende bredde i toppen på en 1500 m-konkurranse noen gang for norske løpere, sier primus motor Hans Jørgen Borgen i Ull/Kisa.

Eliteløp på 1500 meter har de siste årene blitt en tradisjon ved Jessheim friidrettsstadion. I starten av uka var det påmeldt 142 løpere til torsdagens stevne, noe som er en økning på over 30 prosent fra i fjor.

– Vi tror at servicen vi yter i alle ledd, for at alle skal få best mulig resultat, er det som har vært viktig. Vi henter og leverer på flyplassen, uten ekstra kostnad for utøveren. Vi stiller med harer i alle heat og lover god fart. Til slutt er alle enige om hit kommer man for å løpe fort, og dermed har det blitt en selvforsterkende effekt når alle er innstilt på det, sier Borgen.

Ullsokningen Thomas Roth stiller på hjemmebane. I forrige helgs sesongdebut imponerte han med å klare EM-kravet i første forsøk, med sin fjerde beste tid noensinne. Torsdag gjør han sitt første seriøse forsøk på seks år på å sette ny pers på 1500 meter. Blant utenlandske løpere å se opp for er svenske Johan Rogestedt som er juniorverdensmester på 800 meter, samt Anna Mark Helwig som er europeisk juniormester på 2000 m hinder.

Senere i sommer er det på samme sted duket for sterk konkurranse på sprintdistanser

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no