21. jul
DUO: Martine Myhrer Dyngeland og hesten Diamant. Foto: Norges Rytterforbund
 
Den medisinske sensasjonen fra Maura ble kåret til Norges beste
Diamant fra Maura ble første hest i verden som fikk operert hjertet med ablasjon. Etter å ha fått reddet livet tidligere i sommer er femåringen allerede nå kåret til landets beste hest på sin alder.

Publisert: 23.aug.2018 15:30
Oppdatert: 23.aug.2018 14:21

Hesten Diamant vant i helgen breeders prize for femårige hester under et stevne i Arendal. Prisen betyr at han er kåret til Norges beste femårige spranghest.

Det er ikke noe nytt at Diamant er lovende. Han er faktisk den mest talentfulle hesten som eieren Hanne Myhrer Dyngeland noen gang har sett, men etter å ha prøvd alt for å fikse hestens hjerte trodde hun så sent som i sommer at alt håp var ute.

Men, som EUB fortalte i mai klarte spesialister i Belgia å behandle rytmeforstyrrelsen ved hjelp av ablasjon, hvilket ifølge Gent universitet aldri før hadde vært brukt på hest.

Diamant har siden bygd seg opp igjen hjemme på Sundby gård midtre i Maura, og er med sin nye pris på god veg til å oppfylle potensialet som framtidig deltaker i stadig større mesterskap.

LES OGSÅ: Sommerprat med hesteguru Granhus

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no