16. jul
– GOD MATCH. Martine Myhrer Dyngeland og hesten Douglas Hill har funnet tonen. I helgen red de inn til andreplass i Norway Grand Prix på Linnesvollen. Begge foto: Norges Rytterforbund/Rebecca Ballestad Mender
 
Martine Dyngeland tok andreplass i Norway Grand Prix med hest som ingen ville ha
NANNESTAD. 21-åringen ble nummer to i den store hovedklassen.

Publisert: 16.mai.2017 09:00
Oppdatert: 15.mai.2017 11:32

Nannestad-jenta Martine Myhrer Dyngeland red inn til andreplass i den store hovedklassen under helgens Norway Grand Prix på Linnesvollen.

– UTROLIG GØY

– Det er utrolig gøy. Dette er definitivt det største jeg har gjort så langt i karrieren, sier Myhrer Dyngeland til EUB.

To deltakere red feilfritt i grunnomgangen. 21-åringen fra Nannestad og tyrkiske Derin Demirsoy. Sistnevnte stakk av med seieren etter omhopping, uten at det tok noe særlig vekk fra Myhrers prestasjon eller humør. Hennes mål før konkurransen var å kvalifisere seg for høstens EM i Göteborg, hvilket hun hadde gjort med fire feil eller mindre.

– Målet var bare å kvalifisere dit, og utover det hadde jeg ikke noe spesifikt mål. Alt annet var bare en bonus, forteller Myhrer Dyngeland.

SMÅGAL HEST

Hesten Douglas Hill er Martine sin egen og ble kjøpt etter at hun jobbet en periode i Irland. Der var den kjent for å ha stor kapasitet, men forble usolgt da den hadde et spesielt lynne.

– Den var såpass vanskelig at ingen andre ville kjøpe den. Det er egentlig den eneste grunnen til at jeg har den. Den passet meg såpass bra at jeg kunne ta den med meg og ha den her, sier hun.

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak samarbeidet svarer Martine at hun og hesten bare passer sammen og er en god match.

– Det er litt sånn at man av og til treffer på hester hvor man får en god tone og det bare funker. Det er en vanskelig hest, veldig hissig, så vi kompromisser hele tiden. Jeg lar han være litt som han er, og hvis den hopper såpass bra så er det helt greit for meg at han er litt gæren, sier hun.

GODT SAMARBEID

Samtidig er Martine klar på at flere skal dele æren for det gode Grand Prix-resultatet.

– Jeg har et veldig godt støtteapparat rundt meg, som hjelper til å holde hesten i orden og får alt til å gå opp hjemme og på stevne. Det er veldig mange brikker som skal på plass for å få til et sånt resultat, sier hun.

KAN SENKE SKULDRENE

På søndag reiser hun til Polen for å konkurrere, et land hun har gode minner fra. Hun håper også å hoppe noen nasjonalhoppinger over sommeren. Selv om hun nå er kvalifisert til høstens EM må hun bli tatt ut av landslagsledelsen for å få delta i mesterskapet.

– Det er mange gode ryttere, så jeg må fortsette å prestere gjennom sesongen og levere gode resultater, sier hun.

I så måte var Norway Grand Prix-innsatsen en solid søknad.

– Det er uansett veldig deilig å ha kvalifisert seg. Det gir ro til resten av stevnene framover og tar vekk litt av presset, sier hun.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HØYDEPUNKT. For Martine Myhrer Dyngeland var andreplassen karriens desidert største triumf.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no