23. jul
SENTRAL: Christian Aas var en viktig brikke for at Kisa kom helt til kvalikkampen mot Mjøndalen forrige sesong. Arkivfoto: Eivind G. Bjerke
 
Midtbanesjef tilbake for Ull/Kisa som kjemper på flere fronter
Ull/Kisas muligheter til å skrive historie, både i serie og cup, styrkes av at viktige Christian Aas er tilbake før skjema.

Publisert: 13.jun.2018 11:30
Oppdatert: 12.jun.2018 13:13

Han var helt sentral da Ull/Kisa kjempet om opprykk i fjor, fikk ansvaret med å være visekaptein, og ble kåret til spillernes spiller etter sesongen. På bakgrunn av den gode innsatsen ble han også belønnet med en langtidskontrakt før årets sesong, tiltenkt å være en helt sentral brikke i Kisas videre utvikling. Men, en skade i sesongens aller første kamp har siden holdt Christian Aas på sidelinjen. En avrevet muskel i lysken gjorde at Ull/Kisas fysioterapeut forventet at den viktige spilleren ikke ville være tilbake i aksjon før høstsesongen skal sparkes i gang. Spådommen var en stor nedtur for Aas, som aldri tidligere i karrieren hadde pådratt seg en langtidsskade. Nå kan Aas og Kisa imidlertid glede seg over at rehabiliteringsfasen har gått mye bedre og raskere enn først antatt.

– GÅTT VELDIG BRA

Tirsdag kveld kunne 31-åringen igjen ikle seg Kisa-drakta da det opprykksjagende andrelaget slo Kløfta 7–1 i 4. divisjon. Dermed er det ikke lenge før Aas, som med sitt overblikk og pasningsregister har ansvar for å regissere det offensive spillet for Kisa – kan ta plass på midtbanen hos det vel så opprykksjagende A-laget.

– Ting har gått veldig bra, og jeg er vel foran skjema. Det var gått å få på seg drakten igjen, så må jeg bare fortsette å få gode fotballøkter framover, sier Aas til klubbens nettsider.

FLERE FRONTER

Returen er kjærkommen for et A-lag som kjemper på flere fronter. Onsdagens hjemmekamp mot Bryne er allerede historisk, der Jessheim-klubben for første gang skal delta i 4. runde av NM. Kisa har hittil i turneringen beseiret Gjelleråsen, Kjelsås og sist 1. divisjonskollega Kongsvinger, og nå må et 2. divisjonslag slås om Kisa skal skrive ytterligere ny historie på Jessheim stadion. Om cupkampen kommer for tidlig for Aas kan bredde i troppen uansett vise seg å bli avgjørende i seriespillet, der Kisa fra sin 6. plass fortsatt ikke har mer enn fire poeng opp til direkte opprykksplass til eliteserien. Første mulighet til å klatre på tabellen kommer søndag, borte mot Åsane.

LES OGSÅ: Ledet to ganger mot serielederen 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no