16. jun
OPPRYKKSJENTENE: Malena Sævareid Austerslått, Magnea Helga Gudmundsdottir og Hanne Sofie Borgen tok sølv i lag-NM for juniorer på hjemmebane. Foto: Thomas Hansen
 
Golfere med suksess i lag-NM på hjemmebane: Både guttene og jentene fra Miklagard rykket opp til eliten
I lag-NM på hjemmebane spilte Miklagard såpass bra golf at både jentene og guttene rykker opp til elitedivisjonen.

Publisert: 02.jul.2017 15:00
Oppdatert: 30.jun.2017 12:49

Lag-NM for juniorgolfere i 1. divisjon gikk av stabelen på Miklagard, onsdag og torsdag denne uka. Miklagard Golfklubb stilte med ett guttelag og ett jentelag til konkurransen på sin egen bane. På forhånd hadde klubben en felles ambisjon for lagene om å kapre topplasseringene som ville gi opprykk til elitedivisjonen.

INNFRIDDE

Guttene var store forhåndsfavoritter og innfridde med å ta en suveren seier. For jentene var målsettingen langt mer ambisiøs. For å rykke opp måtte laget bli blant de to beste, hvilket innebar at hver og en måtte spilte opp mot sitt beste. Jentene holdt hodet kaldt og klarte å ta andreplassen. Da EUB snakket med jentene ved siste hull hadde de akkurat fått oppdateringen om at laget endte kun ett slag bak vinner Grimstad GK.

– Det gikk jo bra, men vi hadde håpet på førsteplass, sier Hanne Sofie Borgen.

Ullsokningen utgjorde jentelaget sammen med Malena Sævareid Austerslått og Magnea Helga Gudmundsdottir. Selv om de umiddelbart var skuffet fordi seieren var så nære, klarte de å glede seg over opprykket.

– Det er veldig bra at vi klarte det. Vi skal være fornøyde, sier Malena og får støtte av de andre.

OVERLEGEN SEIER

Mens det var jevnt i toppen for jentene ble situasjonen en helt annen blant guttene. Miklagard vant til slutt på scoren -16 slag, foran Haga på andreplass med +28. Miklagard-laget hadde et solid favorittstempel ettersom det består av flere spillere som i fjor vant i divisjonen over da de representerte Bærum. Brødrene Christian og Fredrik Bjørk Ingul er blant disse som siden har sett til Miklagard og Ullensaker.

– Grunnen til det er at vi skal begynne på college nå i august, og derfor ville vi ha bedre treningsfasiliteter. Og så er spesielt Nicolai en av hovedårsakene, sier Christian om Miklagards «head pro» og trener, Nicolai Langeland.

– SYKT KULT

Fredrik og broren er sisteårs juniorer og kunne uansett ikke vært med neste år. Trønderen gleder seg uansett over opprykket på klubbens vegne.

– Det er sykt kult for de gutta som skal spille neste år. Da har de muligheten til å bli norgesmester. Det er mange unge spillere her som kan bli gode i framtiden, og da er det gøy for dem å få spille på høyt nivå, sier Christian.

Stadig nye talenter ser til Ullensaker for treningsforholdene og satsingen på juniorer i Miklagard. I fjor hadde Miklagard Golf kun én spiller på det første Norges cup-stevnet for juniorer. Ved sesongstart i år var klubben representert med 11. Kun to klubber hadde flere. Mange meldte overgang til Miklagard i vinter. Hans Jørgen Borgen, nestleder i klubbens juniorkomité, sier det er flere grunner til den store veksten. 

– Miklagard har vært en anbefalt klubb fra Norges golfklubb på bakgrunn av at man har Norges beste bane, og skal man hevde seg internasjonalt er man avhengig av å trene på baner som holder internasjonal standard. Man har trolig en av Norges beste trenere/Golf Proer i Nicolai Langeland, og man har vilje fra klubben til å prioritere satsende juniorer som medfører at man trolig har en av de absolutt beste sportslige tilbudene for juniorer i Norge, sier Borgen.

LES OGSÅ: I sitt aller første senior-NM var Fredrik Johnsen svært nære å vinne gull

 
TRENER: Head pro og trener Nicolai Langeland med Hanne Sofie Borgen fra Ullensaker. Foto: Thomas Hansen
VINNERLAGET. Guttelaget består av Fredrik Bjørk Ingul, Anders Baumann, Peter Hov, Sander Øverli Henden, og Christian Bjørk Ingul.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no