21. jan
DUGNAD. Jan Eriksen, Trond Alfarrustad, Ole T. Forberg, Ole B. Nyberg og Erik Johnsen er alle med i dugnadsgjengen til EVS.
 
Millioninvesteringer i nytt og utvidet lysløypenett
EIDSVOLL VERK. Eidsvold Værks Skiklub har investert sju millioner på fire år. Per Erik Paulsen

Publisert: 03.feb.2016 12:28
Oppdatert: 27.jan.2017 13:55

Hele sju millioner kroner har Eidsvold Værks Skiklub investert de siste fire åra. Da er den nye lysløypa og den nye rulleskiløypa, som skal asfalteres til våren, tatt med.

Nå ligger hele lysløypenettet klar til bruk. Fortsatt har klubben mer snøfall på ønskelista i tiden framover, men alle løypene som inngår i lysløypenettet er nå klar til bruk. Det er bare å spenne på seg skiene og ta det i bruk.

Hele anlegget til EVS er nå i ferd med å bli komplett. Bare det siste tilskuddet på stammen, den anlagte rulleskiløypa på 1,4 kilometer, gjenstår. Et topplag samt asfaltdekke skal legges til våren.

LES OGSÅ: Her får skiklubben en sjekk på 730.156 kroner

ALT ER NYTT

- Det opprinnelige anlegget var fra -60-70 og 1980-tallet. Løypenettet var bygget for klassisk langrenn. Nå er hele anlegget utvidet og forlenget, sier Ole Bakkehaug, som er leder av klubben.

Alle løypene er nå minst fem meter i bredde og ideen er at det skal være minst et spor til klassisk skigåing i tillegg til at det kan gås i fristil ved siden av.

1,5 MILLIONER

Grøfter er bygd, stikkrenner er anlagt og 1700 kvadratmeter med duk og 950 kubikkmeter med knuste masser er lagt ut. Nesten 3000 kubikk med sand-masse er blitt brukt. Hele vegen rundt er trær felt og småkratt ryddet.

- Totalkostnaden på det siste arbeidet som er gjort, er på drøyt 1,5 millioner kroner. 777 000 kroner er spillemidler, Eidsvoll kommune har bidratt med 179 000 kroner og dugnaden er lavt beregnet til 137 000 kroner, sier Ole Bakkehaug til EUB.

ERSTATNINGSLØYPE

Den ene utvidelsen av løypenettet er ei erstatningsløype som kom da Ullensaker kommune måtte bygge et vannrenseanlegg ned mot Hurdalssjøen. EVS forlangte bruer der løypene krysset Staviåsvegen. Bruene ville ha kostet fire millioner kroner. Ullensaker ønsket å unngå kryssingen av vegen. Dermed ble det anlagt ei løype på cirka 700 meter som nå er den del av løypenettet til EVS, fullfinansiert av Ullensaker kommune.

NYTT LYSANLEGG

Hele løypenettet og skiarenaen til EVS er oppgradert med et komplett nytt lysanlegg. De eldste lyspunktene er bare fire år gamle og ble satt opp etter stormen Dagmar. Lysanlegget var dessuten så gammelt at det var ulovlig.

Totalt er det nå hele 260 lyspunkter i løypenettet. - Lyset slås automatisk på når det blir mørkt, takket være en sensor. Et tidsur slår av lyset klokka 22 om kvelden, sier Eriksen.

Klubben har dessuten investert i en preppemaskin, hovedsakelig takket være støtte fra en bankstiftelse.

- Hvis man går inn på skisporet.no kan man faktisk følge selve maskinens GPS når den er i bruk. Der står det også når løypenettet sist ble preparert, sier Ole Bakkehaug.

LES OGSÅ: Her skal de bygge nytt rulleskianlegg med lys

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no