20. jul
STEDFORTREDER: Benedicte Sletvold fungerte som smørevikar for ektemannen. Hun var dypt konsentrert da hun smurte skiene til sønnen Mikkel Sletvold som stilte til start i G14 for Ullensaker Skiklubb.
 
Morgendagens OL-håp på startstreken
Til tross for de siste vinternes varierende snømengde, er allikevel langrenn en populær aktivitet blant barn og unge på Øvre Romerike.

Publisert: 31.jan.2018 09:00
Oppdatert: 30.jan.2018 13:10

Flere av de lokale klubbene hadde et eget område der skiløpere, og støtteapparat i form av foreldre og andre frivillige, kunne møtes for å slå av en prat og forberede seg før rennstart. Kretsmesterskapet gikk over to dager, og med rennstart for ulike klasser gjennom store deler av helga var det mange startnumre som skulle hentes, par med ski som skulle smøres, og kropper som måtte varmes opp.

TRENER NESTEN HVER DAG

– Jeg trener vel en 5–6 ganger i løpet av ei uke, og jeg håper å bli god, sier Mikkel Sletvold, som stilte til start i klassen G14 for Ullensaker Skiklubb.

Han har stått på langrenn så lenge han kan huske, og ser opp til Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbos langrennsprestasjoner.

Mikkel kom imidlertid ikke alene, og han hadde med seg eget smøreteam i form av mamma, Benedikte Sletvold.

STEDFORTREDER

EUB var med da Mikkel testet skiene, og selv om Sletvold har gjort en god jobb er det vanligvis mannen hennes, og ikke hun som tar seg av smøringen,

– Det gjelder å gjøre jobben riktig. I dag er jeg stedfortreder, men jeg er som regel alltid med når det er renn, forklarer hun.

Sønnen er på ingen måte den eneste langrennsløperen i familien, og Sletvold er selv trener for en gruppe i skiklubben. Hun forteller at en snøfylt vinter som dette bidrar til å bedre rekrutteringen.

FLOTT ANLEGG

–Det er flott at kretsmesterskapet arrangeres her. Da slipper vi å kjøre så langt, og anlegget er kjempefint, sier Ole Thorbjørn Fodstad.

Han er en av de engasjerte foreldrene fra Eidsvold Værks Skiklubb, og hjalp blant annet datteren Frida Fodstad (15) med smøring av ski.

– Det er bra at pappa smører skiene. Da kan jeg konsentrerer meg om selve rennet, sier Frida, som trener så å si hver eneste dag for å bli så god som mulig.

VIL BLI PROFF

15-åringen Ulrik Auestad Tollefsen, var en av mange som representerte Åsen IL.

– Det gikk helt greit, men det var en litt tung dag, sier Ulrik etter målgang.

Han har stått på langrenn i en årrekke, og har et ønske om å bli proff langrennsløper,

– Det er gøy å konkurrere, og jeg liker å kjenne at jeg blir sliten, forklarer han.

Mange gode KM-resultater

Mange av de lokale langrennsløperne leverte toppresultater i årets KM som ble arrangert av Åsen og Gjerdrum IL lørdag og søndag.

I lang-KM vant Anders Haga, Åsen, menn 19/20 år, med stor avstand ned til til de øvrige. Allerede før ei mil var gått ledet Anders med nesten minuttet. I mål ble avstanden over to og et halvt minutt.

Seniorklassen ble ikke uventet vunnet av Magne Haga, Åsen. Han var drøyt minuttet foran Erland Kvisle, Asker, mens Herman Martens Meyer, Åsen, tok bronsen.

Under lørdagens KM, normaldistanse, vant Julie Hammer, EVS, klasse 14 år, tre sekunder foran sølvvinneren. Ida Lockert Skjold, Bjerke, kom på 13. plass.

15-årsklassen ble vunnet av Frida Valeria Fodstad, EVS, som var 23 sekunder foran sølvvinneren. Johanne P. Norheim, EVS, kom på niendeplass og Andrea Mohaugen, Bjerke, på 15.

Marie Næss, Bjerke ble beste lokale kvinne i klasse 18 år med en åttendeplass.

I senior kvinner ble det KM-gull på Emilie Kongsten. Hun var ti sekunder foran sølvvinner Karoline Næss fra Bjerke.

I klasse gutter 11 år ble Mathias Hermansen Sveen, Åsen, beste lokale løper med 11. plass, mens Asif Mahmood, Åsen, kom på 16. plass.

Magnus Smedsrud, EVS, var ni sekunder bak KM-gullet i klasse 12 år. Han sikret seg imidlertid KM-sølvet. Martin Aleksander Knutsen, Ullensaker SK, kom på 12. plass i klassen.

I 13-årsklassen var Oliver Finstad Nytrøen, Ullensaker SK, fattige seks sekunder bak pallen. Han endte på delt fjerdeplass. I samme klasse gikk Sondre Nikolai Norheim, EVS, bra og tok åttendeplassen, mens Petter Hokstad, Åsen, endte på 12. plass.

Utrolig jevnt ble det i klasse 14 år der tre utøvere delte bronsemedaljen. Mikkel Sletvold, Ullensaker SK, var ikke langt bak medaljene med sin åttendeplass.

Olaus Oserud Bentzen, Gjerdrum IL, vant klasse 15 år. På tiendeplass kom Mathias Myran, EVS, mens klubbkameraten Bård Gunnar Brun kom på 17. plass.

 I 16-årsklassen ble Christian Hermansen Sveen, Åsen, beste lokale løper med 13. plass.

Erik Stiklestad Johansen og Matias Hansen, Ullensaker SK, hadde et rivende oppgjør i klasse 17 år. Erik endte på 17. plass, med kameraten på plassen bak.

I seniorklassen ble det bronse på Magne Haga, Åsen, Magne var to sekunder bak sølvet, men avstanden opp til gullet var relativt stor. I samme klassen kom Herman Martens Meyer, Åsen, på sjetteplass og Ivar Andre Ryttervold, Åsen, på sjuendeplass. Kristoffer Lamøy, Åsen, endte på 10. plass i klassen.  

Fakta om KM

  • 27. og 28. januar arrangerte Åsen IL og Gjerdrum IL kretsmesterskap på Åsen stadion. 
  • Over 1400 skiløpere fra hele Akershus stilte til start. 
  • Flere fra Øvre Romerike hevder seg nå i langrennssporten. Mange av disse representerer Åsen IL. 
  • Åsen stadion er godkjent for bruk til nasjonale og internasjonale konkurranser. I februar arrangeres Norgescup Senior på stadion.  

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no