18. jul
MESTER: Philip Grønvold møtte verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen til dyst. Foto: Terje Borud
 
Møtte de to beste
Philip Grønvold fra Eidsvoll møtte Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura til tvekamp i sjakk.

Publisert: 19.feb.2018 13:00
Oppdatert: 19.feb.2018 11:16

Mobilselskapet Ice er hovedsponsor av den uoffisielle VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura. I den forbindelse kom Carlsen og Nakamura besøk til hovedkontoret i Oslo. Dit var også Philip Grønvold fra Eidsvoll invitert, sammen med flere sjakkinteresse barn og voksne. Og de fikk mulighet til å spille simultansjakk mot verdens beste sjakkspillere Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura.

TO TYPER SPILL

Barna som var under 12 år spilte et parti vanlig sjakk, mens de over 12 år spilte såkalt Fischer Random, hvor brikkene settes opp annerledes enn vanlig. Dermed bortfaller innøvde spillemønstre.

– Det naturlig at det var kundene våre fikk spille mot Carlsen og Nakamura, og ikke jeg eller andre i selskapsledelsen. Vi synes det var sporty gjort av Philip å utfordre Carlsen og Nakamura på denne måten, sier markedsdirektør Kyrre Tjømøe Bekkelund, i en pressemelding.

De to sjakkmesterne tok annethvert trekk i kampen mot Philip, og spilte mot fem andre personer samtidig. Ikke uventet endte det med seier til storkanonene.

Fischer Random ble funnet opp av den legendariske sjakkspilleren Bobby Fischer fra USA i sin tid.

DEL AV UTSTILLING

Som del av utstillingen Dag Alveng - Tid som står stille, har Magnus Carlsen utfordret den regjerende verdensmesteren i Fischer Random Chess, Hikaru Nakamura. De har i helgen spilt et uoffisielt verdensmesterskap på henie Onstad kunstsenter på Høvikodden i Bærum, to partier hver dag. 13. februar er turneringens siste dag, med fem partier lynsjakk.

Amerikaneren Nakamura er uoffisiell regjerende mester i Fischer Random. Dette er en sjakkgren der offiserene er stilt opp tilfeldig, innenfor visse regler som Bobby Fischer har formulert. Brikkene står symmetrisk ovenfor hverandre. Dette gir 960 mulige åpningsposisjoner.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SJAKK: Her er Philip Grønvold klar til dyst mot verdens to beste ­sjakkspillere. Foto: Terje Borud
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no