15. sep
LEK. Brødrene Peder og Henrik Loholt Kristiansen flyttet fra Eidsvoll til Lillestrøm for å se hvor gode fotballspillere de kan bli.
 
Mye lek og litt fotball-alvor
LILLESTRØM. - Jeg har dobbelt så mange offisielle a-kamper for LSK. Jeg har to og lillebror har én kamp.

Publisert: 30.des.2015 19:30
Oppdatert: 27.jan.2017 13:49

Storebror Peder Loholt Kristiansen (19) driver med godmodig erting av lillebror Henrik (16) hjemme i Markveien i Lillestrøm.

- Men jeg har hatt det norske flagget på brystet, kontrer lillebror.

Brødrene Kristiansen lekte med sine fotballbarnesko i Eidsvoll. Klubben var Eidsvold Turn og begge brødrene stakk ut kursen på et veldig tidlig tidspunkt. Fotballen var «meninga med livet» og det aller meste av fritida ble brukt til lek med den runde ballen.

Fotballgenene kom fra en innbarket bøner. Pappa Bernt har flere års erfaring som spiller i Bøn Fotballklubb.

- Jeg skal egentlig ikke skryte på meg noen fotballgener. En god fotballspiller var jeg på langt nær. Det er vel heller mulig at fotballgenene kommer fra Trøndelag, der mor Helga spilte fotball for elitelaget Trondheims Ørn. Men jeg hadde det veldig gøy i Bøn. Det var ei fin tid, slår pappa Bernt fast.

Bøn har aldri vært med på å dominere norsk fotball, eller hatt tilhold høyt i divisjonssystemet. Miljøet, imidlertid, var i en årrekke i eliteklassen. I eliten har Lillestrøm tilhold og der har klubben hatt tilhold siden loven ble skrevet i Eidsvollsbygningen. I hvert fall virker det sånn.

EKSTRATRENING

Både Peder og Henrik drev mye med ekstratrening utenfor Turns offisielle lagstreninger.

Ofte var det Odd Dønnum som sto bak øvelsesutvalget og ledet treningene, hvor også nåværende Turn-spiller Martin Trøen deltok.

Begge gutta har spilt på krets- og sonelag opp gjennom årene. Storebror fikk først sin debut på a-laget, og spilte eksempelvis mot Eidsvold Turn på Myhrer stadion.

- Gøy å få spilletid mot Eidsvold Turn på Myhrer, sier Peder.

Lillebror fikk sin a-lags-debut denne høsten. Han er den nest yngste som har debutert på a-laget til LSK. Han var også meget sentral og ble kåret til banens beste under NM-finalen for gutter-16-laget til LSK. Finalen ble vunnet og Henrik satte inn den avgjørende scoringen.

- Stas med en NM-tittel, og morsomt med et innhopp på a-laget, slår lillebror Henrik fast.

MYE KJØRING

- En årsak til at vi flyttet til Lillestrøm var at vi ble lei pendlingen fra Eidsvoll til Lillestrøm til treninger. Et annet element var at både Helga og jeg jobber i Oslo. Derfor var det ikke et veldig vanskelig valg å flytte sørover, sier pappa Bernt.

- Vi fant raskt et det er et godt miljø i LSK og fant oss fort til rette, sier storebror.

Brødrene er ikke veldig like som spillertyper. Peder er en mer back og kantspiller som skyter med venstre. Henrik herjer på midtbanen og skyter hardt - med høyra.

Felles for de to utflyttede eidsvollingene er imidlertid målet med fotball:

Å bli best mulig!

LES OGSÅ: Kompislagene dominerte i romjulscupen

LES OGSÅ: Lokal Turn-satsing - også med trenerne

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no