17. jul
FOLKSOMT: Med rundt 300 utøvere og deres støttespillere på plass, ble det bra med liv da NMK Gardermoen arrangerte runde i Østlandscupen. Foto: privat
 
– Motocross på Romerike er spennende om dagen
I helgen arrangerte NMK Gardermoen runde av idrettens største cup her til lands.

Publisert: 29.aug.2018 15:00
Oppdatert: 28.aug.2018 15:39

Helgens stevne i regi av NMK Gardermoen viste ifølge arrangøren at motocross er en sport i rivende utvikling, både nasjonalt og lokalt.

– Det oppleves en liten eksplosjon i norsk motocross. Dette merkes først og fremst av breddeklubbene slik som NMK Gardermoen hvor forespørsel om testkjøring for nybegynnere nærmest tar helt av, sier Torkel Holt.

FLERE JENTER

Han mener mye av grunnen til dette skyldes at også jentene nå ser ut til å få opp øynene for sporten.

– Motocross på Romerike er spennende om dagen. Mye skyldes at kvinner kommer mer og mer inn i sporten. Flere og flere synes dette er gøy, og det er en utappet ressurs som ikke før har vært utnyttet i det hele tatt. Det gjør at vi nå får flere utøvere, foreldre og andre som bidrar i klubbsammenheng, sier han.

VERTSKAP FOR ØSTLANDSCUP

Mange nyere motocross-frelste var på plass under helgens runde av Østlandscupen på Gardermoen, landets største cup innen denne sporten.

– Det er ingen tvil om at dette er en guttedominert sport, men jeg ser med glede at det blir langt flere kvinner der ute, sier Holt.

Nesten 300 deltakere fra 5 år og opp fordelt på 11 klasser av begge kjønn var i aksjon lørdag og søndag. Storinnrykket av bobiler, campingvogner, lastebiller og busser fylte depotet på Gardermoen med folk innen et bredt spekter av nivå og ambisjoner. Her stilte noen av landets beste motocrossførere så vel som nykommere på 50 kubikk i klassen fem til åtte år. Holt, som selv fylte rollen som speaker, sier klubben er godt fornøyd med arrangementet.

– NMK Gardermoen gjennomførte dette gigantiske arrangementet så å si uten feil. Helsepersonellet som var til stede hadde nesten ikke noe å gjøre, og da får det heller være at tidtakerutstyret slo seg litt vrang på lørdag, sier han.

LES OGSÅ: Åpent NM i løp med hunder på Dal

LES OGSÅ: Denne gjengen går foran i Norgesløpet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no