20. jul
 
Kaptein Truls Jørstad kjempet inn vinnermålet: Nå er Ull/Kisa serieleder
JESSHEIM. Ull/Kisas drømmestart på sesongen fortsetter etter seier mot Fredrikstad.

Publisert: 30.apr.2017 21:06
Oppdatert: 01.mai.2017 15:17

Søndag ble Fredrikstad det fjerde laget som har gitt tapt for Ull/Kisa i årets OBOS-ligasesong. Kaptein Truls Jørstad ble matchvinner da han i starten av andreomgang kriget inn et lavt innlegg fra midtbanemakker Niklas Sandberg.

– Før kampen snakket vi om at en av måtene å score på mot FFK kunne være å komme på løp ved første stolpe. Sånn satt den, og det var deilig, sier Jørstad til EUB.

TOPPER 1. divisjon

Trepoengeren gjør at Ull/Kisa leder OBOS-ligaen etter sine fem første kamper. De passerte Bodø/Glimt og Start som skal spille sin kamp til gode mot hverandre på tirsdag. Serieledelsen gleder Jørstad som de siste årene har sett klubben i motsatt ende av tabellen.

– Klart det er gøy. Det gir ny selvtillit og energi inn i gruppa. Vi har plukket mange poeng i starten og det er gøy at vi har gjort det så bra, sier Jørstad.

PRESSET

Fredrikstad tok kommandoen fra start, men Kisa ved Ole Kristian Langås tok likevel ledelsen etter kun fire minutters spill. Nesbuen fikk vende om i feltet og banke inn sitt første seriemål for sesongen. Førsteomgang fortsatte med at gjestene hadde mest ball, og tålmodig forsøkte å finne en veg inn bak et standhaftig Kisa-forsvar. Kort tid før hvilen fikk de sin utligning da Sanel Kapidzic plukket opp en løs ball bak i feltet og banket den opp i nettet.

Kisa var nær ved å slå tilbake kun minutter senere. Etter at hjemmelaget ikke ble hørt da de ba om straffe for hands, headet Nicolay Solberg ballen i tverrliggeren og over på det påfølgende hjørnesparket. Kort tid etter pause kunne de likevel juble for ledelse da Jørstad, som også scoret i midtuka, kjempet inn vinnermålet.

– Dette var en typisk slitematch, og de seierne smaker veldig deilig, sier Jørstad.

OFFERVILJE

Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup var på plass de gangene han ble testet etter Kisas nye ledelse, og fem minutter før slutt misbrukte gjestene sin desidert største sjanse med en fri heading som gikk over fra kun fem meter. Kristoffer Ødemarksbakken kunne så punktere oppgjøret, men avsluttet utenfor da han dro seg gjennom i midten.

Fredrikstad mobiliserte en sluttspurt og lempet langt, men Kisa beholdt roen til dommeren blåste i fløyta for siste gang.

– Det er en offervilje i laget som jeg liker veldig godt. Vi står på og kjemper for hverandre. Det skal vi fortsette med, sier Jørstad.

I mai skal Kisa blant annet spille borte mot Start, Bodø/Glimt og Sandnes Ulf.

– Det er bare nydelig at det kommer mange kamper nå som vi er i form og i flyt, sier Jørstad, kaptein for serielederen på nest øverste nivå.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa–Fredrikstad 2–1 (1–1)

Jessheim stadion, 1012 tilskuere

MÅL

1–0. 4. min.: Ole Kristian Langås

1–1. 37. min.: Sanel Kapidzic

2–1. 53. min.: Truls Jørstad

Gule kort: Rino Falk Larsen, Fredrikstad. Jan Tore Amundsen, Ull/Kisa.

Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad Fotballklubb

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup–Jan Tore Amundsen, Emmanuel Troudart, Ciise Abshir, Vetle Dragsnes–Niklas Sandberg, Christian Aas (Nikolas Walstad fra 90.), Truls Jørstad–Ole Kristian Langås, Andreas Aalbu, Nicolay Solberg (Kristoffer Ødemarksbakken fra 66.)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no