15. nov
ALLSIDIG: Sander Myrvang har NM-medaljer fra to helt forskjellige idretter på CV-en. Med bakgrunn som bryter jobber han nå mot å utvikle seg videre i Ull/Kisa friidrett.
 
Vant NM-medalje i løping og sumobryting samme sesong
Nylig vant han NM-gull på ett av sine aller første friidrettsstevner. For kun få måneder siden tok Sander Myrvang også medalje under NM i sumobryting.

Publisert: 28.aug.2018 20:30
Oppdatert: 28.aug.2018 15:29

– Det er litt kult å tenke på. Det er nok ikke mange som har gjort det, sier Sander Myrvang til EUB.

Han løp på Ull/Kisa-laget som vant gull på stafetten under friidrett-NM i Byrkjelo forrige helg.

– Jeg føler de andre på laget gjorde mye av jobben, og at jeg ikke akkurat var den store faktoren. Men de trengte en til på laget, og jeg var jo med og gjorde jobben min, sier Myrvang.

NM var nemlig kun hans andre friidrettsstevne noensinne. På stafetten hadde han ansvaret for førsteetappe på lag med adskillig mer rutinerte Thomas og Andreas Roth, samt Markus Einan.

– Det var ganske skummelt å skulle løpe stafett i et senior-NM, spesielt å starte med pinnen. Du kan kløne det skikkelig til, men det gikk heldigvis bra, sier han.

Den forrige NM-medaljen tidligere i år fikset han imidlertid helt på egen hånd. I vår vant han nemlig sølv da NM i sumobryting ble arrangert i Skedsmo.

– Det er vanlig bryting jeg har drevet med, så jeg var egentlig bare med i sumo-NM for moro skyld. Det er ganske likt vanlig bryting, bare at du må score ett poeng i stedet for lengre kamper, sier 18-åringen.

RASK

Nå er det friidrett som gjelder. Inntil i år hadde han knapt løpt i andre sammenhenger enn oppvarming til bryting. Nærmest ved en tilfeldighet fant han ut at sprint kunne være noe å utforske.

– Jeg skulle delta på vanlig bryte-NM i februar og ville gå ned en vektklasse. Etter det ønsket jeg å gå ned enda mer. Da ble det mye intervalltrening og sprint på bane, og jeg syntes det gikk veldig fort. Vi tok derfor tiden og så at det gikk ganske raskt, så da tenkte jeg å prøve friidrett, sier han.

Selv om bryting og sprint er svært forskjellige idretter, føler Myrvang at han kan dra nytte av bakgrunnen sin.

– Jeg er bare 18 år, men mine fysiske egenskaper som man trenger i sprint er veldig bra utviklet. Jeg har et bra styrkegrunnlag som få på min alder har, og det tar lang tid å bygge, så der har jeg en fordel. I bryting bruker du også mye kjerne, så jeg er veldig stabil og tåler mye der. Dessuten er det også mye hurtighet og raske bevegelser i bryting, sier han.

– MASSE POSITIVT

Selv om Myrvang ikke lenger driver med bryting, utelukker han ikke flere sumo-NM.

-Jeg stiller opp hvis det skulle være i nærheten og jeg ikke har andre planer. Jeg har ikke akkurat blitt noen dårligere bryter av å trene sprint heller, det er masse positivt med det, sier han.

LES OGSÅ: Espen Jansen gikk en lang vei til løpsglede

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no