22. aug
DAGLIG LEDER: Tidligere eliteseriespiller Steffen Nystrøm er ny daglig leder i Kløfta IL. – Klubben har vært litt flat de siste årene, men nå skjer det virkelig noe på Kløfta, sier han.
 
Flyttet til Borgen og trappet ned med breddefotball i Kløfta: Ett år senere er den tidligere elitespilleren leder for hele idrettslaget
– Klubben har vært litt flat de siste årene, men nå skjer det virkelig noe på Kløfta, sier Steffen Nystrøm.

Publisert: 11.jan.2018 21:00
Oppdatert: 11.jan.2018 12:00

Finnmarkingen Steffen Nystrøm har spilt toppfotball for Tromsø, Strømsgodset og Fredrikstad. Før 2017-sesongen satte han punktum for spill på høyere nivå da familien valgte å kjøpe seg hus på Borgen. Mest fordi hans bedre halvdel hadde fått jobb som fysioterapeut i Nes, samtidig som de ville bo i nærheten av hans svigerforeldre i Oslo.

STORTRIVES PÅ BORGEN

– Jeg trives kjempegodt. Alt er lagt til rette for ungene og med kort veg til det meste. Hun hadde flyttet etter meg og fotballen i ti år, så nå var det min tur. Og det var egentlig helt greit, sier Nystrøm.

Da han først skulle trappe ned og ikke lenger kunne være heltidsproff, valgte han å ta steget helt ned til 4. divisjon.

– Da jeg ikke kunne leve av fotballen slik jeg kunne tidligere, hvor jeg har hatt hobbyen min som jobb, så var det ikke verdt å være borte hver helg, sier han.

I stedet ble det breddefotball med Kløfta. Trener Karl Andre Hovde fikk nyss i at Nystrøm hadde trent med Ull/Kisa og skulle flytte til Ullensaker.

– Han lurte på om jeg ville trene med dem, og det passet veldig godt med treningstider og at det ikke var kamper i helgene. Alt skjer sent på ukedagene. Da får jeg vært sammen med ungene og «madammen» før jeg drar ut på trening eller kamp, sier han.

Med sin erfaring ble han raskt sentral for A-laget. I november ble han også en leder utenfor banen. Roger Vaaler fikk seg ny jobb, og da klubben skulle erstatte heltidsstillingen som daglig leder falt valget på Nystrøm.

– De så vel etter en som er litt utadvendt og som har vært med på litt av det vi gjør nå, som sponsorarbeid ut mot bedrifter og arbeid i idrettslag. Der har jeg jo en del kompetanse. Regnskap kan jeg ikke så mye om, men nå har vi en annen på den biten så jeg lærer mye hver dag. Jeg prøver bare å sluke til meg det jeg kan hver eneste dag. For til slutt er det jeg som har ansvaret, sier han.

– HELT FANTASTISK

Nå er han opptatt av å lande alt omkring utviklingen av Bakkedalen. Går alt etter planen står den første banen klar i september. Resten av 140-millionersprosjektet, med fotballbaner og skateanlegg, tennisbaner, løpestier, volleyballbane og multiidrettsanlegg skal være ferdig i løpet av 2020.

– Blir alt som planlagt kommer Kløfta til å ha det beste idrettsanlegget på Romerike. Det er helt fantastisk, sier Nystrøm.

Kløfta IL var den grasrot-mottakeren i Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal som hadde flest givere (488). Nystrøm opplever at det er økende giv rundt klubben, og trekker fram at de har noen ildsjeler som er flinke til å få ut budskapet om Grasrotandelen.

– Det er mye som skjer i Kløfta, spesielt med Bakkedalen. Klubben har vært litt flat de siste årene, men nå skjer det virkelig noe på Kløfta, sier Nystrøm.

A-LAGET GÅR FORAN

De ønsket å unngå nedykk, men med Steffen Nystrøm på laget kjempet Kløfta i motsatt ende av 4. divisjonstabellen.

– Nivået er ikke det samme, men det er like artig å vinne en 4. divisjonskamp som en eliteseriekamp, sier Nystrøm om sin første sesong som Kløfta-spiller.

Sebrastripene kom på 2. plass og fulgte Gjelleråsen til døra i kampen om opprykk. I 2018 er målet å ha en like god sesong.

– I år er vi i en annen posisjon. Det blir artig å se hvordan vi klarer å kjenne på å gå fra å være underdog til ett av topplagene i 4. divisjon, sier Nystrøm.

Den daglige lederen blir fortsatt å se ute på fotballbanen.

– Når jeg spiller fotball så vil jeg vinne, og vi hadde en historisk god sesong i Kløftas nyere tid. Det gir mersmak, og Kløfta og næringslivet har kanskje blitt mer engasjert enn før. Nå er det bra interesse rundt Kløfta, og A-laget har sikkert en liten del med det å gjøre, sier Nystrøm.

LES OGSÅ: Bli kjent med den ukjente Turn-treneren

FAKTA

  • Steffen Nystrøm.
  • Kommer fra Vadsø i Finnmark.
  • Bosatt på Borgen i Ullensaker.
  • 33 år.
  • Er nyansatt daglig leder for Kløfta IL og fotballspiller på klubbens A-lag i 4. divisjon.
  • Har tidligere spilt for klubbene Norild, Moss, Strømsgodset, Tromsø og Fredrikstad.
  • Har representert Norges landslag på U21-nivå.

LES OGSÅ: Barna i Kløfta fikk trene med spillerne på LSK

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no